Најављено поскупљење свињетине након васкршњег поста у Српској

13.04.2022. 20:53
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Килограм свјеже свињетине у месницама у Српској ускоро ће поскупити за најмање пет КМ.

Ово потврђују у месницама, након најаве да ће већ по завршетку васкршњег поста скочити цијена живе ваге свиња.

Из Удружења узгајивача свиња Републике Српске поручују да ће килограм живе ваге већих свиња, које меснице откупљују, већ након вакршњег поста са четири отићи на најмање пет КМ.

– То није нимало занемарљиво. Наиме, свиња од 120 килограма коштаће 600 КМ. Разлог поскупљења живе ваге прасића и већих свиња је слаба понуда на домаћем тржишту, те драстичан раст цијена стичне хране. Због свега тога, неминовна су и поскупљења свјеже свињетине – поручује за Српскаинфо предсједник овог удружења Мишо Маљчић.

То потврђују у месницама које смо контактирали, из којих наглашавају да ће килограм свјежег свињског меса отићи за најмање пет КМ.

– Тренутно, свињска шницла кошта 11, крменадла 9, свињска ребра 7,5 КМ по килограму. Све ће то, у просјеку, ускоро бити скупље за пет КМ. Наиме, код свиња, када се закољу, има пуно отпада, тако да ћемо морати кориговати цијене, најамње у поменутом износу – поручују за "srpskainfo.com" из једне бањалучке месаре.

Цех ће, свакако, у највећој мјери платити грађани, међу којима многи, ионако, једва састављају крај с крајем.

– И без поскупљења, незапослени, многи пензионери И радници са скромним платама, ретко на јеловнику имају месне оброке. Сад ће ситуација бити још гора, јер више није ријеч о поскупљењима од марку, него далеко више. Изгледа да је у данашње вријеме најбоље бити вегетаријанац. Јесте да су поскупили И воће И поврће, али ситуација са месом прелази све границе – поручује Бањалучанин Миодраг К.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 57m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 15m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 42m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 30m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 51m
    0