Најмлађи студент у историји факултета, има 13 година и четири дипломе(ВИДЕО)

30.05.2020. 13:14
0
ИЗВОР: Srpska.info

Џек Рико (13) из САД има чак четири дипломе стручног сарадника – и зарадио их је у року од само двије године. Поређења ради – просјечном студенту толико времена треба да би дошао до само једне такве дипломе.

Ради се о академском програму који не постоји у нашем региону, већ се најчешће практикује у САД и Канади. Зову га “асоушиетс дигри”, а ради се о преддипломском нивоу (првој фази након средње школе), а циљ је да студентима пружи основна техничка и академска знања и вештине које су им потребне за запошљавање или даље студирање у одабраној области, преноси Блиц.

Овај изузетно паметан дјечак прошлог викенда је дипломирао на Колеџу Фулертон у Калифорнији, чиме је постао најмлађи ученик који је постигао тај успјех у 107-годишњој историји факултета.

Дјечак је стекао дипломе стручног сарадника из историје, људског изражавања, друштвеног понашања и друштвених наука.

– Једноставно волим да учим нове ствари. Волим да знам више тога о свету и свим различитим стварима које се могу проучити – рекао је Џек за CNN.

– Колеџ има око 21.000 других студената из различитих средина и животних слојева, али Рико је посебан и одудара од масе. Није типично да тако млад студент похађа наставу, тако да је Џек прилично познат у кампусу. Он је врло мудар за своје године и јако сам задовољан што је на нашем колеџу пронашао дом и мјесто за успјех – прокоментарисао је Грег Шулц, предсједник Колеџа Фулертон.

Џек је скроман и сматра да нема пуно мудрости у његовом успјеху. Каже да је важно добро управљати временом и слушати професоре. Шта жели да буде кад одрасте, још увијек не зна.

– Још увијек покушавам да истражим своја интересовања и схватим шта желим да радим у животу – рекао је и открио да обожава видео игрице.

Посебан је од малих ногу

Његова мајка, Ру Андраде, рекла је да зна да је њен син одударао од друге дјеце још кад је био мали дјечак.

– Кад је навршио четири године, питала сам га шта би желео да добије за рођендан. И док су други дјечаци његових година тражили играчке или путовање у Дизниленд, он је рекао да жели да види Бијелу кућу – присјетила се поносна мајка.

Одлучила је да му испуни жељу, али под једним условом.

– Рекла сам му да је то стварно дугачко путовање за тако малог дјечака, а он је одговорио да се само шалио. Потом сам у рекла да ћу га одвести тамо ако успије да запамти све предсједнике – додала је.

Џек је након недјељу дана пришао мами и поштено је шокирао.

– Рекао је: “Већ сам знао предсједнике, али сад сам запамтио и све потпредсједнике, тако да сад можемо да идемо”. Тада сам схватила да је много паметнији од мене – испричала је и додала да му је испунила рођенданску жељу. Ишли су да виде Бијелу кућу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Тринаестогодишњи дјечак сјекиром убио 12 јагањаца Тринаестогодишњи дјечак сјекиром убио 12 јагањаца
Дјечак поново побјегао из Центра за социјални рад и починио још једну пљачку Дјечак поново побјегао из Центра за социјални рад и починио још једну пљачку
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 40m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 54m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 1m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 49m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 16m
    0