Најпродаванији Андрић и Станковић

30.12.2019. 20:59
0
ИЗВОР: Srna

Класици српске књижевности, попут Иве Андрића или Борисава Станковића, у издању Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске и даље су најпродаванији, а у овој години издвојило се и неколико нових наслова домаћих аутора који су привукли пажњу читалачке публике, саопштено је из Завода.

Завод је на основу анализе података из пет пословних центара и 20 књижара широм Републике Српске традиционално на крају године објавио податке о најпродаванијим издањима.

Најпродаванија издања из области белетристике Завода за уџбенике и наставна средства у овој години су "На Дрини ћуприја" Иве Андрића, "Чекајући жуту војску" Шћепана Алексића и "Зна ли ко енглески?" Драгана Тепавчевића.

Најпродаваније књиге за дјецу у овој години су "Није `Инстаграм` гума на бициклу" Владимира Каламанде, "Како се испричала неиспричана бајка" Ранка Павловића и "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" Берислава Благојевића.

Најпродаванија дјела из категорије стручна литература су "Државна обиљежја и симболи у БиХ" Милета Дмичића, "Економија јавних предузећа" Љубише Владушића, Драгана Кулине и Арсена Хршума, те "Менаџмент у образовним институцијама" Предрага Дамјановића.

Најпродаванија издања лектире за основну школу биле су "Езопове басне", "Ла Фонтенове басне" и "Песме за децу и о деци" Јована Јовановића Змаја, а за средњу школу најпродаванија дјела из лектира су "Нечиста крв" и "Коштана" Борисава Станковића, те "Писма Харалампију" и "Живот и прикљученија" Доситеја Обрадовића.

На Заводовој интернет продавници најпродаванија књига била је "Пут за Санта Клару" Витомира Мартића, Дмичићева стручна књига "Државна обиљежја и симболи у БиХ" и "Сјај јужног крста" Чедомира Љубичића.

Коментари 0
Повезане вијести
Два рукописа у ужем избору за награду "Совица" Два рукописа у ужем избору за награду "Совица"
Осам рукописа у ширем избору за награду "Златна сова" Осам рукописа у ширем избору за награду "Златна сова"
За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0