Накнада од 15 КМ по снимљеном часу

06.11.2020. 12:02
0
ИЗВОР: Srna

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да изузетно цијени ангажованост наставника који у ванредним околностима снимају наставне часове у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске и опредијељено је да им за тај рад обезбиједи накнаду од 15 КМ по снимљеном часу.

- У појединим медијима је погрешно протумачен допис који је упућен основним школама, а који се односи на начин обрачуна накнаде за ангажованог радника на снимању видео – материјала /часова/ за обављање васпитно – образовног рада на даљину. У допису стоји да је обрачунска јединица снимљени час, што не значи да ће наставници добијати укупно накнаду 15 КМ, јер то зависи од броја часова за које ће наставник бити ангажован - наводи се у саопштењу Министарства.
 
У саопштењу се подсјећа да је у допису наведено да ће Министарство исплаћивати накнаду од 15 КМ по снимљеном часу, те да ће се на тај износ обрачунавати и припадајући порези и доприноси.

Исплата ове накнаде ће се вршити у складу са Посебним колективним угогором за запослене у области образовања и културе Републике Српске, на мјесечном нивоу, у складу са бројем одржаних часова.
 
Имајући у виду да сваки наставник на мјесечном нивоу у редовном наставном процесу у просјеку одржи око 100 часова, сасвим је разумљиво очекивати да ће ангажовани наставници на снимању часова реализовати и преко 30 снимљених часова, што ће на крају довести до тога да ће његова накнада и износити 50 одсто укупне његове мјесечне плате, додаје се у саопштењу.

Распоред снимања наставних часова и укључивања наставника врши Републички педагошки завод, истичу из Министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 39m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 12m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 4m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 9m
    0