Након 22 године оптужен за убиство кондуктера у Палама

27.05.2021. 10:35
1
ИЗВОР: СРНА/Nezavisne

Окружни суд у Источном Сарајеву подигао је и потврдио оптужницу против Никодина Комадаре, који је оптужен да је прије 22 године на Палама убио кондуктера у "Романија превозу" Жељка Минића.

Оптужница за убиство подигнута је 12. априла ове године, а потврђена је 15. априла, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Убиство се десило 3. јуна 1999. године око 12.20 на аутобуској станици у Палама. Минић је тада погођен са више метака из пиштоља у главу и грудни кош, док је извршилац кривичног дјела тада побјегао и годинама је био недоступан истражним органима.

Комадара, који је био један од најтраженијих бјегунаца из БиХ, ухапшен је почетком године у Москви на основу међународне потјернице која је за њим расписана 2003. године. Приликом хапшења Комадара је имао фалсификоване путне исправе, издате на друго име, које су му помогле да се скрива више од двије деценије.

На захтјев правосудних органа, Русија је 28. јануара ове године Комадару изручила у БиХ, те му је одређен притвор.

Како се наводи у оптужници, Комадари се ставља на терет да је поменутог дана 1999. године, на аутобуској станици која се налази у Улици Милана Симовића, општина Пале, у намјери да убије, из пиштоља непознате марке испалио више хитаца у правцу жртве.

- Погодио га је притом у предио главе, грудног коша и трбуха, нанијевши му на тај начин прострелну рану грудног коша и трбуха, са улазним отвором пројектила испод лијеве лопатице, и излазном раном у предјелу десне стране бочно испод бубрежне ложе, као и устрелну рану главе са испадањем мозговине и крварењем из лијевог уха, усљед чега је Ж.М. истог дана преминуо у Општој болници Касиндо - наводи се у оптужници.

Комадари је, такође, затражена, а потом и одређена мјера продужења притвора до изрицања првостепене пресуде.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Brzi 27.05.2021. 21:08
    Komadara je bio najbolji borac u Belim Vukovima.Šteta što se ovo desilo.
Повезане вијести
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    9h 40m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    19h 58m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    20h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 2m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    18h 53m
    0