Катерини приједлози књига за ову седмицу

25.08.2022. 19:04
0
ИЗВОР: katera.news

Ближи нам се крај љета. Остало нам је још мало топлих дана и времена за предах, шапат мора, парче сунчаног неба, мало мира и добру књигу. Читање је увијек у моди, а љето свему, па и читању, даје посебну драж.

Портал Катера вам доноси нове приједлоге књига за преостале љетне дане.

За овај четвртак предлажемо:

"Колиба", Вилијем Пол Јанг

Шестогодишња Миси, најмлађа кћерка Мекензија Алена, отета је за вријеме породичног љетовања, а докази да је вјероватно свирепо убијена пронађени су у напуштеној колиби дубоко у дивљини Орегона. Четири године касније, Мек добија сумњиву поруку, којом га неко, наизглед Бог, позива да сљедећег викенда дође у ту колибу.

Упркос здравом разуму, он у мрачно зимско поподне стиже до колибе и враћа се у свој најгори кошмар. Оно што ће тамо затећи заувијек ће га измијенити.

У свијету у ком је вјера све неважнија, Колибасе рве с безвременим питањем: „Гдје је Бог у свијету испуњеном неизрецивим болом?“

„Алхемичар“, Пауло Коељо

„Алхемичар“, прича која плијени својом једноставношћу и инспирише својом мудрошћ прати младог андалузијског пастира Сантјага, који из родне Шпаније одлази у египатску пустињу како би нашао скривено благо закопано испод пирамида.

Нико не зна какво је благо у питању ни да ли ће Сантјаго успјети да превазиђе препреке које му стају на пут, али оно што почиње као потрага за свјетовним богатствима претвара се у потрагу за богатством које се налази у нама самима.

Заносна, живописна и дубоко људска, ова прича представља вјечни доказ моћи наших снова да нас преобразе и свједочи о томе колико је важно слушати сопствено срце.

До сљедеће седмице уживајте у љету и читању!

Коментари 0
Повезане вијести
Катерини приједлози књига за ову седмицу Катерини приједлози књига за ову седмицу
Катерин приједлог књиге за ову седмицу Катерин приједлог књиге за ову седмицу
Наш приједлог књига за читање Наш приједлог књига за читање
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    3h 10m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    2h 50m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    6h 13m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    7h 10m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    20h 35m
    0