Након тридесете почнемо личити на наше родитеље

25.10.2019. 15:39
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Према најновијем истраживању клинике "Harley Street", кћерке почињу усвајати исте ставове као и њихове мајке у првих неколико година након што добију дјецу. С обзиром да је просјечна доб у којој жена добије дијете у западном свијету 30,5 година, логично је да се у своју маму претвори око 33,5 година.

Испитанице обухваћене овим истраживањем и саме су признале да су се у раним тридесетима почеле понашати више попут својих мајки, за разлику од бунтовних двадесетих година кад су чешће одбијале мајчине савјете. Стручњаци кажу да су рани знаци таквог понашања гледање истих ТВ емисија и започињање истих или сличних хобија какав су имале њихове маме.

Но, та промјена није видљива само код жена јер се и мушкарци у сличној доби почну претварати у свије очеве што се понајприје очитује у заузимању истих или сличних политичких ставова и уживању у сличној музици.

Током истраживања, доктор Хуан Де Силва из клинике "Harley Street" разговарао је с више од 2.000 људи.

-Сви ћемо се у неком тренутку у нашем животу ‘претворити’ у наше родитеље. То је неизбјежан дио одрастања, но неки тај тренутак покушавају одгодити што је дуже могуће - каже Де Силва.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    11h 22m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    11h 27m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    12h 19m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    12h 33m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    23h 22m
    0