Нападач на Србе у Готовуши припадник косовских безбједносних снага

06.01.2023. 19:55
1
ИЗВОР: srna.rs

Ухапшени Албанац А.К, који је ухапшен због рањавања Стефана и Милоша Стојановића у Готовуши, припадник је косовских безбједносних снага, речено је Срни у полицији у Приштини.

- Због његове припадности КБС-у случај истражју и припадници тих снага - кажу у полицији и наводе да се спроводе додатне истражне радње о мотивима напада у селу Готовуша.

Протест Срба у Готовуши у општини Штрпце због данашњег рањавања Стефана и Милоша Стојановића настављен је и вечерас јер Срби траже да Команда Кфора распореди додатне снаге на подручју ове општине, пренијели су Срни српски извори из те општине.

Срби, уз захтјев да се повећа присуство припадника Кфора, траже и гаранције да се инциденти попут данашњег неће поновити.

  • Двојица Срба рањена у Штрпцу док су носили бадњак
    06.01.2023. 16:46

    Двојица Срба од 11 и 21 годину рањена су данас у општини Штрпце када је на њих, док су се враћали са усјеченим бадњацима, непознато лице, претпоставља се албанске националности, отворило ватру, ј...

Регион
Двојица Срба рањена у Штрпцу док су носили бадњак

Двојица Стојановића Стефан /11/ и Милош /21/ рањени су у нападу који се догодио на путу у селу Готовуша када су се са групом мјештана враћали из сјече бадњака.

На њих је А.К пуцао из пиштоља, пошто је претходно зауставио аутомобил којим се кретао из правца Штрпца према Урошевцу. Њега је полиција ухапсила.

Рањени су послије указане љекарске помоћи у Дому здравља у Штрпцу пребачени на Одјељење хирургије Клиничког болничког центра /КБЦ/ у Грачаници и њихово здравствено стање је стабилно, речено је Срни у дежурној служби КБЦ-а.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 06.01.2023. 22:57
    Nšta mu neće uraditi ovi koji su ga navodno uhapsili, biće po starom obrascu "vrana, vrani oči ne vadi". U njihovim očima ispašće ova fukara od čovjeka još i gazija i junak.Nema veze što je puca na djecu -Srbe koji mu nisu ništa nažao učinili.
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Албанци преорали темеље Цркве Богородице Хвостанске у Истоку Албанци преорали темеље Цркве Богородице Хвостанске у Истоку
Десанка Максимовић увреда за Албанце у Бујановцу: Траже промјену имена школе Десанка Максимовић увреда за Албанце у Бујановцу: Траже промјену имена школе
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 17m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    19h 46m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 0m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 4m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 12m
    0