Направите најпопуларнију кремасту кафу која је постала хит

10.04.2020. 22:06
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Уназад неколико седмица колико траје изолација, вјерујемо да се кафа конзумира и чешће него прије без обзира што кафићи не раде.

Но, придодате ли томе укусан и нешто посебнији начин припреме, напитак којег се не можете заситити је загарантован. Наиме, ријеч је о далгона кафи која је залудјела друштвене мреже и то првенствено својом кремастом текстуром која на слици изгледа тако добро, стога нема никаквог разлога да и сами не провјерите каквог је окуса!

Далгона кафа постала је велики вирални хит, али заправо се ради о начину припреме који није нимало нов те је својеврсна импровизација кафе какву пијемо у кафићима. Главна ставка ове кафе је укусна крема која граничи с фрапеом, а добија се процесом ручно тученог капућина. Дакле, како бисте у властитој радиности припремили ову кафу потребан вам је миксер или уређај за добијање пјене млијека те свега неколико кључних састојака.

Састојци:

- 2 чајне кашчице инстант кафе по жељи

- 2 кашчице вруће воде

- 2 чајне кашчице шећера

- 1 шољица млијека

- неколико коцкица леда

Припрема:

Припрема ове укусне кафе је и више него једноставна. Први корак који морате направити јесте да у засебну посуду ставите инстант кафу, шећер и врућу воду те добро измиксате миксером или штапним уређајем. Смјеса коју добијете мора бити густа и кремаста, никако текућа. Када сте постигли жељени смјесу, у шољицу ставите млијеко и неколико коцкица леда, а потом улијте добијену крему и уживајте у овом укусном напитку!

Коментари 0
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 51m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 46m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 51m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 40m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 49m
    3