Народни посланик Антонић оптужен за подстицање на насиљe и мржњу

25.08.2021. 14:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Момчила Антонића, посланика СНСД у Народној скупштини Републике Српске због кривичног дјела јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

- Осумњичени је 30. јануара ове године, у 15.48 у Бањалуци, на свом профилу креираном на друштвеној мрежи Фејсбук, објавио садржај којим је позвао на мржњу усмјерену према оштећеном Ивану Бегићу, због његове националне припадности и поријекла – саопштено је из бањалучког тужилаштва.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци.

Момчило Антонић изјавио је за Српскаинфо да то што је подигнута оптужница против њега, не значи да ће она бити и доказана на суду.

– Глупо је да сада коментаришем прије пресуде – додао је Антонић.

Најмлађи посланик у Народној скупштини Републике Српске на свом Фејсбук профилу извријеђао је најмлађег одборника у Скупштини Бањалуке ријечима које су шокирале јавност.

– Не знам је ли ме овај Бегић мрзи зато што је Драшков кмет, то јест ирвас, што је нижи од мене 50 центиметара, због аута, или само зато што је усташа – написао је Антонић.

Повод за овакве увреде, било је писање једног бањалучког портала, који је подсјетио на Антонићеве раније поруке.

Наиме млади кадар СНСД-а је грађанима Брода, Шамца и Модриче прије шест година поручио да су “г…а” и да им жели “много кише и меких насипа”, алудирајући на катастрофалне поплаве из 2014.

Новинари бањалучког портала су подсјетили и да је Антонић “често је на друштвеним мрежама био врло активан када је у питању возни парк политичких неистомишљеника, не говорећи о свом раскошу”, те објавили фотографију његове луксузне лимузине.

Незадовољан тиме, Антонић се устрмио на Бегића, оптужујући га да је наведени портал његов. При том није штедио ријечи, крајње недостојне једног политичара.

Устврдио је да су Бегићеви преци “клали дјецу по Шарговцу, Дракулићу и Мотикама”, те позвао Бегића да својим бирачима каже “ко му је предак по којем је добио име.”

Коментари 0
Повезане вијести
Бегић и Дураковић нови потпредсједници Републике Српске Бегић и Дураковић нови потпредсједници Републике Српске
Бегић скинуо слику Додика и Вучића са вијадукта аутопута "9. јануар" Бегић скинуо слику Додика и Вучића са вијадукта аутопута "9. јануар"
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    23h 10m
    6
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    19h 28m
    17
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    19h 15m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    22h 37m
    2
  • Требевић постаје центар медицинског туризма
    13h 25m
    0