Наш град богатији за дјевојчицу

04.07.2024. 08:35
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражилo je 50 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова у ТС 10/0,4 kV ”Шип пилана”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 9.00 часова потрошачима у дијелу улица Српских ратника, Милана Симовића и круг пилане.

Због радова у ТС 400/x kV Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије на подручју Лука и Паловац – Требевић у периоду од 11.30 до 14.30 часова.

Источна Илиџа,

Због радова у ТС 400/x kV Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије у насељима Крупац, Војковићи, Грлица, Радуловац, Доњи Которац, Горњи Которац, Крешнице, Горње Младице, Брзањ, Седланице и Врело Касиндо у периоду од 8.00 до 11.00 часова.

Источно Ново Сарајево,

Због радова у ТС 400/x kV Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије у насељима Топлик, Тилава, Петровићи, Станојевићи, Клек, Тврдимићи, Козаревићи, Студенковићи, Међуши, Кумани у периоду од 11.30 до 14.30 часова.

Фоча,

Због радова у ТС 35/10 kV Фоча, у периоду од 9.30 до 11.30 часова постоји могућност прекида испоруке електричне енергије на комплетном подручју Миљевине, насељима: Драгошевине, Мијаковићи, Хандићи, Доња и Горња Јошаница, Паунци, Филиповићи, те селима око Устиколине. ОДС ”Електродистрибуција” а.д. Пале  ће обезбиједити алтернативно напајање и уколико временски услови дозволе предметни период ће протећи без прекида у напајању. Такође, доћи ће до краткотрајних десетоминутних прекида у испоруци електричне енергије у 9.30 и 11.30 часова потрошачима у ужем дијелу градске зоне Фоча.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 8 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос одвија редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан због одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измијењен је режим саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова биже повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново –Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

Због радова на дионици ауто-пута А-1 од наплатног мјеста Зеница југ до укључења на ауто-пут А-1, укључни крак према Сарајеву, данас од 12.00 часова па до окончања радова биће затворено наплатно мјесто Зеница југ. За вријеме радова укључење на аут-опут биће преусмјерено на Зеница сјевер и Лашва.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ током дана биће пријатно топло и сунчано уз дневни развој облака који може условити пролазну слабу кишу или пљусак.

Слаба киша очекује се углавном у Крајини и на југоистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха износиће од 24 до 28 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 17.

Вјетар ће бити слаб до умјерен претежно сјеверних смерова, у Херцеговини повремено појачан.

Увече ће се разведрити.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је умјерено до претежно облачно. У Херцеговини је претежно сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница пет степени, Соколац и Бугојно 10, Сарајево и Широки Бријег 13, Дрвар, Сребреница, Зеница и Зворник 14, Бихаћ и Ливно 15, Бањалука, Сански Мост и Тузла 16, Добој и Приједор 17, Бијељина и Градачац 18, Требиње 19, Мостар и Неум 21 степен Целзијусов.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву рођена једна беба У Источном Сарајеву рођена једна беба
Данас топло Данас топло
У Српској рођено 28 беба У Српској рођено 28 беба
Најчитаније
  • Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
    16h 31m
    0
  • Аутомобил ударио дјечака у Бијељини, има тешке повреде
    14h 44m
    0
  • У тегли са медом нађен килограм дроге
    15h 55m
    0
  • Србин који је претучен: Албанац ме напао без разлога, а мене и оца су ухапсили
    21h 8m
    0
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    1h 49m
    0