Naš grad bogatiji za djevojčicu

04.07.2024. 08:35
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 50 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova u TS 10/0,4 kV ”Šip pilana”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 9.00 časova potrošačima u dijelu ulica Srpskih ratnika, Milana Simovića i krug pilane.

Zbog radova u TS 400/x kV Sarajevo 20 organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije na području Luka i Palovac – Trebević u periodu od 11.30 do 14.30 časova.

Istočna Ilidža,

Zbog radova u TS 400/x kV Sarajevo 20 organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u naseljima Krupac, Vojkovići, Grlica, Radulovac, Donji Kotorac, Gornji Kotorac, Krešnice, Gornje Mladice, Brzanj, Sedlanice i Vrelo Kasindo u periodu od 8.00 do 11.00 časova.

Istočno Novo Sarajevo,

Zbog radova u TS 400/x kV Sarajevo 20 organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u naseljima Toplik, Tilava, Petrovići, Stanojevići, Klek, Tvrdimići, Kozarevići, Studenkovići, Međuši, Kumani u periodu od 11.30 do 14.30 časova.

Foča,

Zbog radova u TS 35/10 kV Foča, u periodu od 9.30 do 11.30 časova postoji mogućnost prekida isporuke električne energije na kompletnom području Miljevine, naseljima: Dragoševine, Mijakovići, Handići, Donja i Gornja Jošanica, Paunci, Filipovići, te selima oko Ustikoline. ODS ”Elektrodistribucija” a.d. Pale  će obezbijediti alternativno napajanje i ukoliko vremenski uslovi dozvole predmetni period će proteći bez prekida u napajanju. Takođe, doći će do kratkotrajnih desetominutnih prekida u isporuci električne energije u 9.30 i 11.30 časova potrošačima u užem dijelu gradske zone Foča.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 8 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se jutros odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan zbog odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova biže povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo –Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Zbog radova na dionici auto-puta A-1 od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na auto-put A-1, uključni krak prema Sarajevu, danas od 12.00 časova pa do okončanja radova biće zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Za vrijeme radova uključenje na aut-oput biće preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH tokom dana biće prijatno toplo i sunčano uz dnevni razvoj oblaka koji može usloviti prolaznu slabu kišu ili pljusak.

Slaba kiša očekuje se uglavnom u Krajini i na jugoistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha iznosiće od 24 do 28 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 17.

Vjetar će biti slab do umjeren pretežno sjevernih smerova, u Hercegovini povremeno pojačan.

Uveče će se razvedriti.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini je pretežno sunčano, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica pet stepeni, Sokolac i Bugojno 10, Sarajevo i Široki Brijeg 13, Drvar, Srebrenica, Zenica i Zvornik 14, Bihać i Livno 15, Banjaluka, Sanski Most i Tuzla 16, Doboj i Prijedor 17, Bijeljina i Gradačac 18, Trebinje 19, Mostar i Neum 21 stepen Celzijusov.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu rođena jedna beba U Istočnom Sarajevu rođena jedna beba
Danas toplo Danas toplo
U Srpskoj rođeno 28 beba U Srpskoj rođeno 28 beba
Najčitanije
  • Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku
    16h 1m
    0
  • Automobil udario dječaka u Bijeljini, ima teške povrede
    14h 14m
    0
  • U tegli sa medom nađen kilogram droge
    15h 25m
    0
  • Srbin koji je pretučen: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili
    20h 38m
    0
  • Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod
    21h 32m
    0