Наш град богатији за двије дјевојчице

09.11.2022. 08:35
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 56 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Трново,

Због радова на 10 kV воду Богатићи-Кијево доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 12.00 часова у насељима Кијево, Старо Кијево, Хаџићи Поља, Турбе и Батићи.

Ново Горажде и Чајниче,

Због радова у ТС 110/x kV Ново Горажде, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду КО 10 kV Град, улице Божидара Горажданина, Меше Селимовића, Сочанска, Радомира Пандуревића, Видовданска, Алексе Шантића, Омладинских радних бригада, Зидине, Доситеја Обрадовића, Слатинска, Жељезничка, Оџачка, Професора Расима Живојевића  и Машићка.

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Увац доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Кула, Миоче, Трнавци , Оскоруша, Трнавци код Рудог, Доњи Увац, Горњи Увац, Мокронози, Багревине, Плема, Штрпца, Бован, Горња Ријека, Доња Ријека, Зубач, Бијело Брдо, Омарине, Пријеворац, Божовићи, Ђуровићи, Микавице.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Добрун, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до14.00 часова у насељима Добрун Манастир, Горњи Добрун, Добрунска Ријека, Златник, Пољанице и Бјељајке.

Такође, због радова на 10 kV воду Међеђа, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима  у насељима Холујаци, Ораховци, Рохци, Бродар, Ђипи, Међеђа, Каоштице, Цријеп и Трбосиље.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 7 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Пале,

Техничка интервенција у Улици Иве Андрића.

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се на већини путева одвија по мјестимично влажном коловозу, а на дионицама у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалним правцима Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност и највишу температуру до 19 степени Целзијусових.

Током дана биће претежно сунчано и топло за ово доба године, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу и сјеверу око 19, а у вишим предјелима од седам степени Целзијусових. Дуваће слаб јужни вјетар.

У већини крајева јутрос је умјерено облачно, а по котлинама и уз ријечне токове има доста магле, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац нула, Дрвар и Ливно један, Билећа три, Бијељина, Сарајево, Тузла и Зеница четири, Бањалука и Бјелашница пет, Добој шест, Бихаћ седам, Мостар и Градачац девет, а Неум 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 44m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 4m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 17m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 11m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 8m
    0