Naš grad bogatiji za dvije djevojčice

09.11.2022. 08:35
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 56 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Trnovo,

Zbog radova na 10 kV vodu Bogatići-Kijevo doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 12.00 časova u naseljima Kijevo, Staro Kijevo, Hadžići Polja, Turbe i Batići.

Novo Goražde i Čajniče,

Zbog radova u TS 110/x kV Novo Goražde, organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu KO 10 kV Grad, ulice Božidara Goraždanina, Meše Selimovića, Sočanska, Radomira Pandurevića, Vidovdanska, Alekse Šantića, Omladinskih radnih brigada, Zidine, Dositeja Obradovića, Slatinska, Željeznička, Odžačka, Profesora Rasima Živojevića  i Mašićka.

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Uvac doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Kula, Mioče, Trnavci , Oskoruša, Trnavci kod Rudog, Donji Uvac, Gornji Uvac, Mokronozi, Bagrevine, Plema, Štrpca, Bovan, Gornja Rijeka, Donja Rijeka, Zubač, Bijelo Brdo, Omarine, Prijevorac, Božovići, Đurovići, Mikavice.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Dobrun, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do14.00 časova u naseljima Dobrun Manastir, Gornji Dobrun, Dobrunska Rijeka, Zlatnik, Poljanice i Bjeljajke.

Takođe, zbog radova na 10 kV vodu Međeđa, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima  u naseljima Holujaci, Orahovci, Rohci, Brodar, Đipi, Međeđa, Kaoštice, Crijep i Trbosilje.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 7 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Pale,

Tehnička intervencija u Ulici Ive Andrića.

U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se na većini puteva odvija po mjestimično vlažnom kolovozu, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac-Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i na pravcu Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnim pravcima Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i najvišu temperaturu do 19 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 16, na jugu i sjeveru oko 19, a u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih. Duvaće slab južni vjetar.

U većini krajeva jutros je umjereno oblačno, a po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac nula, Drvar i Livno jedan, Bileća tri, Bijeljina, Sarajevo, Tuzla i Zenica četiri, Banjaluka i Bjelašnica pet, Doboj šest, Bihać sedam, Mostar i Gradačac devet, a Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 20m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 22m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 15m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 23m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    13h 50m
    1