Наш град богатији за двије дјевојчице

02.03.2023. 08:10
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 37 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција: без планираних искључења.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 6 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мокрим и клизавим коловозима, у вишим предјелима има понегдје угаженог снијега, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске возаче упозоравају на опасност од одрона на путевима Бањалука-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека-Јајце и Сарајево-Фоча-Гацко.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина долазиће до измјене у режиму саобраћаја због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене", а биће измјењен саобраћај и због радова у тунелу "Чељиговићи", на магистралном путу Лапишница-Љубогошта.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, због активираног клизишта одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични преказ Хум /Шћепан Поље/ путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На појединим дионицама има снијега на коловозу - Ливно-Шуица /Борова Глава/, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /Макљен/, Травник-Доњи Вакуф /Комар/, Нови Травник-Бугојно /Ростово/, Томиславград-Шуица-Купрес и Ливно-Босанско Грахово-Дрвар, Дрвар-Босански Петровац, Власеница-Хан Пијесак /Хан Поглед/, Турбе-Карановац, Рипач-Босански Петровац-Кључ, Бугојно-Купрес-Шуица и Гацко-Тјентиште.

Због лоших услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила на граничном прелазу Изачић-Личко Петрово Село.

На осталим граничним прелазима БиХ јутрос се не чека дуже од 30 минута.

Из АМС-а Српске још једном подсјећају све власнике моторних возила регистрованих у Републици Српској да су преузели додатну обавезу бесплатног уклањања возила у квару са путева и јавних површина у Српској до најближе безбједне локације.

У Републици Српској и ФБиХ данас прије подне падавине ће престати и током дана биће облачно и претежно суво.

Врло слаба киша биће могућа само још понегдје на истоку.

На југу ће бити топлије уз дјелимично разведравање и сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха износиће од три степена Целзијусова на западу до осам степени на истоку, на југу до 14, у вишим предјелима од нула.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је било претежно облачно, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Дринић минус два, Калиновик, Мраковица, Хан Пијесак и Дрвар нула, Гацко, Соколац, Сребреница, Сарајево и Ливно један, Бањалука, Добој, Зворник, Вишеград, Тузла и Зеница два, Бијељина три, Билећа пет, Мостар шест и Неум 10 степени Целзијусових.

Висина сњежног покривача: Дринић 53 центиметра, Мраковица 45, Чемерно и Калиновик 35, Хан Пијесак 33, Кнежево 24, Мркоњић Град 20, Соколац 19, Невесиње 15, Шипово и Рибник 13, Сребреница 12, Нови Град седам, Рудо, Бањалука и Вишеград пет, Гацко два, Добој, Приједор и Фоча један центиметар.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 29m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    7h 27m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 53m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    14h 8m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 47m
    0