Наш град богатији за три становника

30.11.2022. 08:37
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица и два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 44 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Напајање система уредно,без кварова и планираних радова.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођене дјеце.

Љекарску интервенцију у болници, у Фочи, затражило је 12 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су три интервенције.

Источно Ново Сарајево,

Јутрос од 5.10 часова је почела  интервенција на гашењу породичне куће у насељу Крупац. На терену су четири ватрогасца са два ватрогасна возила.

Интервенција на гашењу запаљеног смећа од 11.00 до 12.00 часова у насељу Павловац.

Општина Соколац,

Забиљежена је једна техничка интервенција.

Општина Чајниче,

Интервенција у 18.40 часова на гашењу крова стамбене зграде у улици Српских Војвода. Интервенцијом три ватрогасца, пожар је угашен у 20.20 часова. Причињена је материјална штета, а  повријеђених лица није било.

Саобраћај се јутрос одвија несметано, осим на дионицама гдје има магле и на којима се изводе радови, а поледица је могућа у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака--Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

У ФБиХ се радови изводе на путним правцима Сарајево-Вогошћа, Добој-Маглај, Јајце-Црна Ријека, Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ и на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно вријеме, а падавине ће бити чешће увече и током ноћи. Слаба киша падаће понегдје на западу, у осталим предјелима биће претежно суво, а на југу ће у првом дијелу дана бити краћих сунчаних интервала.

Поподне и увече очекује се облачно и хладно вријеме уз слабу и повремену кишу која ће од југа да се премјешта ка сјеверу, а у вишим предјелима ће падати слаб снијег. Падавине ће бити чешће увече и током ноћи.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјевероисточни.

Максимална температура ваздуха износиће од три до седам, на југу до 12, а у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

Јутрос је у БиХ облачно, а локално слаба киша је регистрована у Крајини и на југу и истоку Херцеговине, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Чемерно минус три, Калиновик и Хан Пијесак минус два, Кнежево и Мраковица минус један, Дринић и Гацко нула, сарајево, Мркоњић Град и Соколац један, Рудо и Шипово два, Фоча, Тузла, Нови Град, Рибнник, Вишеград, Сребреница и Србац три, Бањалука, Градишка, Добој, Приједор, Зеница и Билећа четири, Бијељина пет, Требиње седам, а Мостар и Неум девет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Промјенљиво са повременом слабом кишом Промјенљиво са повременом слабом кишом
Град богатији за дјевојчицу Град богатији за дјевојчицу
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    17h 5m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    20h 53m
    4
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    23h 53m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    6h 22m
    0
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 58m
    0