Naš grad bogatiji za tri stanovnika

30.11.2022. 08:37
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 44 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Napajanje sistema uredno,bez kvarova i planiranih radova.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Ljekarsku intervenciju u bolnici, u Foči, zatražilo je 12 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su tri intervencije.

Istočno Novo Sarajevo,

Jutros od 5.10 časova je počela  intervencija na gašenju porodične kuće u naselju Krupac. Na terenu su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila.

Intervencija na gašenju zapaljenog smeća od 11.00 do 12.00 časova u naselju Pavlovac.

Opština Sokolac,

Zabilježena je jedna tehnička intervencija.

Opština Čajniče,

Intervencija u 18.40 časova na gašenju krova stambene zgrade u ulici Srpskih Vojvoda. Intervencijom tri vatrogasca, požar je ugašen u 20.20 časova. Pričinjena je materijalna šteta, a  povrijeđenih lica nije bilo.

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, osim na dionicama gdje ima magle i na kojima se izvode radovi, a poledica je moguća u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća, Doboj-Maglaj, Jajce-Crna Rijeka, Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/ na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug i na putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a padavine će biti češće uveče i tokom noći. Slaba kiša padaće ponegdje na zapadu, u ostalim predjelima biće pretežno suvo, a na jugu će u prvom dijelu dana biti kraćih sunčanih intervala.

Popodne i uveče očekuje se oblačno i hladno vrijeme uz slabu i povremenu kišu koja će od juga da se premješta ka sjeveru, a u višim predjelima će padati slab snijeg. Padavine će biti češće uveče i tokom noći.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeveroistočni.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od tri do sedam, na jugu do 12, a u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih.

Jutros je u BiH oblačno, a lokalno slaba kiša je registrovana u Krajini i na jugu i istoku Hercegovine, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Čemerno minus tri, Kalinovik i Han Pijesak minus dva, Kneževo i Mrakovica minus jedan, Drinić i Gacko nula, sarajevo, Mrkonjić Grad i Sokolac jedan, Rudo i Šipovo dva, Foča, Tuzla, Novi Grad, Ribnnik, Višegrad, Srebrenica i Srbac tri, Banjaluka, Gradiška, Doboj, Prijedor, Zenica i Bileća četiri, Bijeljina pet, Trebinje sedam, a Mostar i Neum devet stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Pretežno oblačno i nestabilno Pretežno oblačno i nestabilno
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    11h 7m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 2m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    4h 50m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    14h 24m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    5h 56m
    0