Наш град јутрос богатији за двије дјевојчице

25.03.2024. 08:25
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова у трафостаници 35/10 кВ  ”Коран” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 10.00 часова  дијелу потрошача у насељу Подвитез.

Фоча,

Због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Жупа доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Мушићи, Прелово, Омерагићи, Влаховићи, Гостиља, Дубово, Преловска Ријека, Поздерчићи, Купусовићи, Блаце, Стари Брод, Клашник и Ристићи.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 32 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражила су 23 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози по претежно влажним или мокрим коловозима, а возачима се скреће пажња на одроне и маглу у котлинама, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјене у саобраћају су на дионицама на којима се изводе радови. На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина обустављен је саобраћај због рушења тунелске цијеви.

Предвиђено је да радови трају до краја мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево- Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано уз умјерену облачност.

Увече и током ноћи очекује се наоблачење са запада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб, на југу до умјерен сјеверни или промјенљив.

Максимална температура ваздуха од 10 до 17, у вишим предјелима и мјестима са маглом од пет степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак минус четири, Чемерно минус три, Рибник, Кнежево, Соколац, Калиновик минус два, Гацко минус један, Мркоњић Град, Дрвар, Гламоч, Јајце, Сарајево, Зеница нула, Бањалука, Нови Град, Приједор, Сребреница, Рудо, Брчко, Бугојно, Ливно један, Фоча, Мраковица, Добој, Бијељина, Бихаћ два, Вишеград, Србац три, Зворник, Билећа четири, Требиње, Мостар шест, Неум осам степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише падавина забиљежено је у Калиновику, Требињу, Гацку гдје је пало по 14 литара по метру квадратном, у Зворнику 13, на Чемерну и у Вишеграду по 11 литара по метру квадратном.

Снијега највише има у Рудом гдје је нападао осам центиметара, у Кнежеву три, а на Чемерну два центиметра.

Коментари 0
Повезане вијести
Град и јутрос богатији за дјевојчицу Град и јутрос богатији за дјевојчицу
Сутра облачно, киша послије подне Сутра облачно, киша послије подне
Српска богатија за 21 бебу Српска богатија за 21 бебу
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 54m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    23h 27m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 53m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 6m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 35m
    4