Наш град јутрос богатији за једну дјевојчицу

16.11.2021. 08:30
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 70 пацијената.

Електродистрибуција:

Пале, Јахорина,

Због радова на НН мрежи доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима на локалитету Дворишта.

Због радова на НН мрежи трафо подручја Унипак-Јахорина доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 12:00 часова потрошачима насеља Пољице.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Вишеград - Жупа, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима Влаховићи, Гостиља и Дубово.

ВиК  Источно Сарајево,

- ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те да се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

 - Обилне падавине узроковале су замућење воде на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново, па се препоручује превентивно прокувавање воде. Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

- У насељу Кијева је 6. 11. 2021. године дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је ово насеље остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП“Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. С обзиром на то да је терен неприступачан, а ријека тренутно набујала, екипе ВиК-а нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

 

Потрошаче се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

 

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су двије интервенција у посљедња 24 часа.

Источно Сарајево,

Техничка интервенција на отварању стана и интервенвција на гашењу запаљеног димњак на стамбеној згради.

Саобраћај је јутрос појачан унутар градских средина и на фреквентним путним правцима, па се возачима савјетује опрез, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Вози се по претежно влажним и клизавим коловозима, видљивост је смањена због магле, а повећана је и опасност од одрона.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

 

Измјене због радова су актуелне у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци.

У Федерацији БиХ на дионици аутопута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Тмурно вријеме данас се очекује на сјеверу и западу Републике Српске и ФБиХ, док ће на истоку бити више сунчаних периода, али и јак вјетар.

На југу ће бити топлије уз више сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб источни или промјенљив вјетар, а на истоку и сјевероистоку умјерен до јак источни.

Дневна температура ваздуха од шест на западу, 13 на истоку, до 19 степени Целзијусових на југу.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно, а по котлинама има магле, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Рудо и Соколац нула, Мраковица, Хан Пијесак и Чемерно један, Вишеград и Калиновик два, Бјелашница, Сарајево, Бијељина, Гацко и Невесиње три, Дринић, Мркоњић Град, Фоча и Зеница четири, Рибник, Србац, Шипово и Тузла пет, Бањалука, Добој, Нови Град, Приједор, Сребреница и Дрвар шест, Билећа девет, Требиње и Мостар 12, а Неум 14 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша у већини крајева Данас киша у већини крајева
Наш град јутрос богатији за три становника Наш град јутрос богатији за три становника
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 39m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    19h 16m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 57m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    23h 4m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    4h 12m
    0