Naš grad jutros bogatiji za jednu djevojčicu

16.11.2021. 08:30
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 70 pacijenata.

Elektrodistribucija:

Pale, Jahorina,

Zbog radova na NN mreži doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima na lokalitetu Dvorišta.

Zbog radova na NN mreži trafo područja Unipak-Jahorina doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10:00 do 12:00 časova potrošačima naselja Poljice.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Višegrad - Župa, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 15:00 časova potrošačima u naseljima Vlahovići, Gostilja i Dubovo.

ViK  Istočno Sarajevo,

- JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale je izdalo obavještenje da je došlo do zamućenja vode usljed obilnih padavina, te da se preporučuje preventivno prokuvavanje vode. Kako se rezervoar “Baba” vodom puni sa Jahorinskih vrela , molimo potrošače koji se snabdijevaju sa pomenutog rezervoara da se pridržavaju preporuka koje je izdalo JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale.

Naselja koja se snabdijevaju sa rezervoara “Baba” su Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica i dio ulice Srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Preporučuje se preventivno prokuvavanje vode, posebno za malu djecu, stariju populaciju, bolesne i osetljive osobe. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

 - Obilne padavine uzrokovale su zamućenje vode na izvoru Ljuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se pitkom vodom napaja naselje Trnovo, pa se preporučuje preventivno prokuvavanje vode. Koncentracija rezidualnoga hlora je u adekvatnoj koncentraciji propisanoj Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namjenjenoj za ljudsku upotrebu. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

- U naselju Kijeva je 6. 11. 2021. godine došlo do pucanja glavnog transportnog cjevovoda DN 200 mm zbog čega je ovo naselje ostalo bez vodosnabdijevanja. Tokom dana, bez obzira na vremenske uslove, ekipe KP“Vodovod i kanalizacija“ su uspijele detektovati kvar na dionici od zahvatne građevine „Grabski mlini“ do mjesta Oglavak, odnosno na dionici kroz kanjon rijeke Željeznice. S obzirom na to da je teren nepristupačan, a rijeka trenutno nabujala, ekipe ViK-a nisu mogle pristupiti mjestu havarije na cjevovodu. Zbog navedenih razloga, nepristupačnosti terena i trenutnih nepogoda, te najavljenih novih padavina nismo u mogućnosti predvidjeti vrijeme otklanjanja kvara na transportnom cjevovodu.

 

Potrošače se mole za strpljenje.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

 

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su dvije intervencija u posljednja 24 časa.

Istočno Sarajevo,

Tehnička intervencija na otvaranju stana i intervenvcija na gašenju zapaljenog dimnjak na stambenoj zgradi.

Saobraćaj je jutros pojačan unutar gradskih sredina i na frekventnim putnim pravcima, pa se vozačima savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, vidljivost je smanjena zbog magle, a povećana je i opasnost od odrona.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

 

Izmjene zbog radova su aktuelne u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici magistralnog puta na lokalitetu Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ravnogorska ulica/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica-Podgrab jedan izmijenjen je režim saobraćaja, te na pravcima Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci.

U Federaciji BiH na dionici autoputa Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Tmurno vrijeme danas se očekuje na sjeveru i zapadu Republike Srpske i FBiH, dok će na istoku biti više sunčanih perioda, ali i jak vjetar.

Na jugu će biti toplije uz više sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab istočni ili promjenljiv vjetar, a na istoku i sjeveroistoku umjeren do jak istočni.

Dnevna temperatura vazduha od šest na zapadu, 13 na istoku, do 19 stepeni Celzijusovih na jugu.

Jutros je u većini krajeva pretežno oblačno, a po kotlinama ima magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Rudo i Sokolac nula, Mrakovica, Han Pijesak i Čemerno jedan, Višegrad i Kalinovik dva, Bjelašnica, Sarajevo, Bijeljina, Gacko i Nevesinje tri, Drinić, Mrkonjić Grad, Foča i Zenica četiri, Ribnik, Srbac, Šipovo i Tuzla pet, Banjaluka, Doboj, Novi Grad, Prijedor, Srebrenica i Drvar šest, Bileća devet, Trebinje i Mostar 12, a Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Prije podne vrlo toplo, a potom naoblačenje sa padavinama i zahlađenje Prije podne vrlo toplo, a potom naoblačenje sa padavinama i zahlađenje
Upozorenje meteorologa za večeras i sutra Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    20h 32m
    12
  • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
    23h 36m
    0
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    15h 16m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    14h 29m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    16h 37m
    2