Наш град јутрос богатији за једну дјевојчицу

19.11.2021. 08:35
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 54 пацијента.

Електродистрибуција:

Пале: 

 Због радова у ТС 110/10/35 kV Пале које организује „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

ДВ 35 kV Јахорина, комплетно подручје Јахорине изузев трафостаница: Вучко, Дом Јна, Термаг, Пољице, Унипак и Јахорина војна  у периоду  од 8:00 до 11:00 часова.

ДВ 35 kV Коран, комплетно подручје МЗ Подграб и насеља: Кременита брда, Јахорински поток, Стамболчић, Равна планина, Касарна Коран, Витез, Ћемановићи, Хоточина, Цареве воде, Раките и Сјетлина у периоду  од 11:30 до 14:30 часова.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Јошаница,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Драгошевине, Драгојевићи, Мијаковићи, Хамдићи, Доња и Горња Јошаница, Паунци, као и селима око Устиколине.

ВиК  Источно Сарајево,

- ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обилне падавине узроковале су замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

- У насељу Кијево 6. 11. 2021. године дошло је до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је насеље Кијево остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП “Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. Обзиром да је терен неприступачан,а ријека тренутно набујала, екипе ВИКа нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

Потрошачи се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенцију у посљедња 24 часа.

Пале,

Интервенција  на гашењу једног од објеката ресторана у Етно селу,, Долина мира“ у насељу Баре.Пожар гасило пет ватрогасаца са два возила, пожар угашен уз причињену већу штету на дрвеном помоћном објекту.

Магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама, уз ријечне рокове и у вишим крајевима, измјене у саобраћају актуелне су на путевима на којима се изводе радови, а на граничним прелазима нема дужег чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима у тунелима Стамболчић /Пале-Подграб/.

Због деминерских радова долази до повремених обустава на дионицама магистралних путева Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/, Дервента-Подновље /Горњи Божинци/ и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе и на регионалним путевима Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб.

У Федерацији БиХ се на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови су актуелни на путним правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Кладањ-Тузла /у близини каменолома у Ступарима/, Немила-Жепче /Желеће/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Метеоролози су за данас у Републици Српској и ФБиХ најавили благи пораст температуре ваздуха и повремене сунчане периоде.

На југу ће бити претежно сунчано, а хладније ће остати у предјелима гдје се магла дуже задржи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од седам до 13, на југу до 15, а на планинама и у предјелима са маглом од три степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни и сјеверни вјетар.

У већини крајева јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а по котлинама има магле, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Најхладније јутрос било је на Бјелашници гдје је измјерено минус шест степени у 7.00 часова, затим на Сокоцу, на Хан Пијеску и у Дрвару минус три, те на Чемерну минус два степена.

Температура ваздуха у 7.00 часова у осталим мјестима: Бањалука, Мркоњић Град, Бихаћ, Тузла, Калиновик и Гацко нула, Шипово, Добој, Србац, Сребреница и Сарајево један, Приједор, Мраковица, Нови Град, Бијељина, Рудо, Фоча, Вишеград и Зеница два, Билећа четири, Требиње осам, Мостар 10 и Неум 11 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Хладније са маглом ујутро и сунчаним периодима поподне Хладније са маглом ујутро и сунчаним периодима поподне
Наш град и јутрос богатији за једног становника Наш град и јутрос богатији за једног становника
Наш град богатији за једног становника Наш град богатији за једног становника
Најчитаније
 • Детаљи убиства у Рогатици: Ловац из нехата убио другог ловца
  4h 41m
  0
 • Због пса репетирао пиштољ према породици
  10h 40m
  6
 • Ухапшен због убиства у општини Рогатица
  6h 17m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  16h 14m
  1
 • Шмит: Нећу повући Инцков закон, на Додика више не треба рачунати
  5h 56m
  8