Настава у Републици Српској почиње сутра

01.11.2020. 11:14
0
ИЗВОР: СРНА

Настава у Републици Српској од сутра ће се одвијати у просторијама основних и средњих школа, а биће настављене и све спортске и друге активности школске дјеце и омладине, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Ово ће бити урађено у складу са закључком Владе Српске од 17. августа и планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа.

-Редовно организовање проширеног програма, продужени боравак и јутарње чување, наставиће се од 2. новембра - наводи се у саопштењу Републичког штаба за ванредне ситуације.

 

Такође, овим закључком се задужују све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе да у складу с епидемиолошком ситуацијом редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да, уколико буде потребно, доставе приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

-Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења -  појашњава се у саопштењу након сједнице Штаба одржане у петак, 30. октобра.

Задужено је Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да у случају организовања наставе на даљину обезбиједе подршку за такво одвијање наставе путем Јавног РТРС сервиса и електронских средстава комуникације.

Републички штаб је донио и закључак о измјенама закључка о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се до 16. новембра ограничава радно вријеме од шестдо 22 часа свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће без обзира на то да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице, објекти за смјештај и слично).

То се односи и на приређиваче игара на срећу (кладионице, аутомат клубови, казина, томболе…), наводе из Штаба.

Такође, до 16. новембра од 22 до шест часова драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и закључак о донацији личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, као и закључак о прихватању донације личне заштитне опреме Делегације Европске уније у БиХ.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба доступни су на порталу Владе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Приведене 233 особе због диловања дроге у школама Приведене 233 особе због диловања дроге у школама
Од септембра 150 полицајаца у школама Српске Од септембра 150 полицајаца у школама Српске
У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    20h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 5m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 32m
    0