Наставак сарадње Источног Сарајева и Требиња

19.09.2019. 15:30
0
ИЗВОР: СРНА

Директори туристичких организација Источног Сарајева Игор Тошић и Требиња Марко Радић разговарали су данас у Требињу о наставку сарадње и пројектима са циљем повећања броја туриста и развоја туризма у ова два града.

– Овдје је ријеч о два најпопуларнија туристичка мјеста – Источном Сарајеву и Требињу. Источно Сарајево важи за центар зимског туризма са великим потенцијалом за развој љетног, као што је град Требиње – рекао је Тошић новинарима и додао да у том смислу ови градови заслужују промоцију.

Према његовим ријечима, разговарано је о пројектима који би се односили на заједничке промотивне материјале, као што су адреналински туризам у Источном Сарајеву, винске туре у Требињу или слични садржаји који ће бити накнадно дефинисани у складу са потребама тржишта.

Тошић каже да је регионална понуда један тренд који се прати у свијету, те да би на тај начин ови градови могли бити конкурентнији и интересантнији.

Радић је подсјетио да су ове двије туристичке организације прије двије године потписале Протокол о сарадњи и да је заједнички рад интензивиран.

– Ми смо прави примјер како двије туристичке организације могу да функционишу, размјењују искуства и једна другој повећавају капацитете и унапређују сопствени рад – нагласио је Радић.

Он је навео да ће се радити на дефинисању регионалне понуде и заједничког представљања двије туристичке организације, што ће бити наставак добре сарадње.

Састанак директора туристичких организација одржан је у оквиру званичне посјете Требињу делегације града Источно Сарајево.

Коментари 0
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 16m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 11m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 5m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 14m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 24m
    0