Nastavak saradnje Istočnog Sarajeva i Trebinja

19.09.2019. 15:30
0
IZVOR: SRNA

Direktori turističkih organizacija Istočnog Sarajeva Igor Tošić i Trebinja Marko Radić razgovarali su danas u Trebinju o nastavku saradnje i projektima sa ciljem povećanja broja turista i razvoja turizma u ova dva grada.

– Ovdje je riječ o dva najpopularnija turistička mjesta – Istočnom Sarajevu i Trebinju. Istočno Sarajevo važi za centar zimskog turizma sa velikim potencijalom za razvoj ljetnog, kao što je grad Trebinje – rekao je Tošić novinarima i dodao da u tom smislu ovi gradovi zaslužuju promociju.

Prema njegovim riječima, razgovarano je o projektima koji bi se odnosili na zajedničke promotivne materijale, kao što su adrenalinski turizam u Istočnom Sarajevu, vinske ture u Trebinju ili slični sadržaji koji će biti naknadno definisani u skladu sa potrebama tržišta.

Tošić kaže da je regionalna ponuda jedan trend koji se prati u svijetu, te da bi na taj način ovi gradovi mogli biti konkurentniji i interesantniji.

Radić je podsjetio da su ove dvije turističke organizacije prije dvije godine potpisale Protokol o saradnji i da je zajednički rad intenziviran.

– Mi smo pravi primjer kako dvije turističke organizacije mogu da funkcionišu, razmjenjuju iskustva i jedna drugoj povećavaju kapacitete i unapređuju sopstveni rad – naglasio je Radić.

On je naveo da će se raditi na definisanju regionalne ponude i zajedničkog predstavljanja dvije turističke organizacije, što će biti nastavak dobre saradnje.

Sastanak direktora turističkih organizacija održan je u okviru zvanične posjete Trebinju delegacije grada Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 45m
    0
  • Slani mafini
    13h 6m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 1m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    12h 55m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 24m
    0