Наставак сарадње са Црвеним крстом Швајцарске и турским Црвеним полумјесецом

08.06.2023. 20:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић договорио је данас са шефовима канцеларије Црвеног крста Швајцарске у БиХ и турског Црвеног полумјесеца у БиХ Михелом Хинић и Суатом Сокулуом наставак јачања досадашње сарадње, људских и материјалних капацитета и ресурса, као и помоћ јавним кухињама Српске и развијање волонтерске мреже и других капацитета у наредном периоду.

Лазић је рекао да ова организација годинама успјешно сарађује и реализује различите програмске активности уз подршку швајцарског Црвеног крста и турског Црвеног полумјесеца.

Он додаје да је састанак одржан ради анализе досадашњих резултата из заједничких облика сарадње кроз реализацију бројних пројеката ових партнерских институција, утврђивања даљих корака ка реализацији планираних активности и јачања квалитета програмских активности Црвеног крста Српске уз подршку ових организација.

Лазић додаје да кроз сарадњу са швајцарским Црвеним крстом реализују неколико пројеката попут пројекта "Активно старење" и "Здраво старење" у области здравствене дјелатности, а које ће у наредном периоду имплементирати уз подршку Амбасаде Швајцарске у БиХ.

Према његовим ријечима, швајцарски Црвени крст им помаже и кроз програмске активности у припреми и одговору на катастрофе, као и у социохуманитарној дјелатности, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Када је у питању сарадња са Црвеним полумјесецом Турске, Лазић наводи да је она снажна и биће још снажнија у наредном периоду, посебно након успјешно реализоване хуманитарне акције помоћи Владе Републике Српске народу Турске.

Он додаје да ће делегација турског Црвеног полумјесеца из Анкаре средином јуна посјетити Црвени крст Републике Српске, што ће бити догађај вриједан пажње.

- Ми са њима његујемо одличну сарадњу, а посебан акценат смо ставили управо реализацијом хуманитарне акције у виду 20 шлепера хуманитарне помоћи из Републике Српске ка Истанбулу. Повратна информација је била за сваку похвалу и због тога желимо да још више ојачамо наше досадашње партнерске односе - навео је Лазић.

Он истиче да се у наредном периоду очекује помоћ турског Црвеног полумјесеца јавним кухињама Црвеног крста Републике Српске, успостављање програма размјене волонтера и других људских ресурса, учествовање на заједничким радионицама и камповима, као и помоћ у виду боље организације складишног простора.

У оквиру ове посјете, Лазић је у сједишту Црвеног крста Српске на Палама данас Михели Хинић и Суату Сокулуу уручио јубиларна признања Црвеног крста Републике Српске за досадашњу успјешну сарадњу, ширење хуманитарне мисије и помоћ сваком појединцу у потреби.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
Повећан увоз алкохола у БиХ, које пиће смо највише увозили? Повећан увоз алкохола у БиХ, које пиће смо највише увозили?
Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  15h 5m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  5h 0m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  12h 29m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  10h 30m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  13h 42m
  0