Настављено суђење оптуженима за убиство Славише Крунића

16.04.2021. 17:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Свједочење "стручног лица" Мирослава Ћурковића изазвало је нову жестоку расправу на суђењу оптуженима за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића.

Ћурковић је иначе сачинио извјештај о криминалистичко аналитичкој обради доказа и информација у предмету убиства бизнисмена Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића.

Вишечасовна расправа водила се, о Ћурковићевом статусу, а образлагање извјештаја је одгођено јер је заснован на неким одбијеним доказима.

Расправа око саслушања Ћурковића започела је када је републички тужилац Сњежана Петковић изјавила да је он стручно лице или стручни свједок.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић рекао је да је за њега Ћурковић вјештак те напоменуо да закон не познаје термин “стручно лице”.

Тужилац Петковић узвратила је да је за њу Ћурковић стручно лице, јер износи хронологију догађаја и шематски приказује доказе тужилаштва.

Суд је ипак одлучио да се Ћурковић саслуша као вјештак, али се појавила нова дилема када је одбрана приговорила да се његов извјештај заснива на одбијеним доказима.

– У извјештају стоји изјава невјенчане супруге Емилија Балда, односно Горане Петковић, а тај доказ је суд већ одбио да уврсти у спис – рекао је Драган Ступар, адвокат Балде.

Бранилац Ђукановића, Татјана Савић додала је да у поменутом извјештају стоје и службене забиљешке које су одбијене као доказ.

Републички тужилац је одговорила да се вјештак може саслушати јер неће помињати изјаву Петковићеве и одбијену службену забиљешку и ти докази се могу занемарити.

Судско вијеће је на крају одлучило како Ћурковић не треба да ревидира свој налаз у складу са изведеним доказима те је његово саслушање одгођено.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Према оптужници директни извршиоци убиства били су оптужени Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре.

Као саучесници су наведени Емилио Балдо и Родољуб Гајић, који је до хапшења радио у Крунићевом “Сектор секјуритију”.

До које мјере се водила данашња расправа говоре и упозорења за свједочење Ћурковића.

– Упозорио сам вјештака на све одредбе, једино да га питам да ли је у браку с неким од оптужених, а то нема смисла – изјавио је судија Јукић.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 37m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 5m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 11m
    0