Наставници Универзитета у Источном Сарајеву поново у врху свјетске науке

12.10.2022. 14:01
0
ИЗВОР: katera.news

На Стaнфордовој листи 2% најутицајнијих научника на свијету у 2021. години поново су се нашла два наставника са Универзитета у Источном Сарајеву, доц. др Жељко Стевић, са Саобраћајног факултета у Добоју, и проф. др Мирјана Максимовић, са Електротехничког факултета из Источног Сарајева.

Они су уједно и једини наставници са универзитета из Републике Српске који су се нашли на овој престижној листи, на којој се налази укупно 11 истраживача из Босне и Херцеговине, саопштили су из Униврзитета у Источном Сарајеву.

Листа од 2% научника са највећим утицајем цитираности креирана је на основу анализе података доступних у бази података SCOPUS,  којa се односи на цитираност и друге параметре којим се процјењује утицајност научника у својој области.

Истраживачи су класификовани у 22 научне области и 176 научних грана.

Листа је доступна на интернет страници:

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 32 доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисана 32 доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
У сриједу и четвртак активности поводом крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву У сриједу и четвртак активности поводом крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  13h 15m
  1
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  21h 50m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  12h 43m
  1
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  13h 45m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  17h 50m
  0