Наташа Кокотовић: Људи припадају природи, а не она њима

15.05.2020. 10:54
0
ИЗВОР: Srna

Наташа Кокотовић из Пала, доктор ветеринарске медицине која је одлучила да се бави производњом природних производа под називом "Бона бомбона", истакла је да је епидемија вируса корона људе натјерала да схвате да они припадају природи, а не она њима, да постану скромни и новац троше само на оно што им заиста треба, а њу учврстила на путу стварања природне козметике.

-Као чаробни штапић епидемија је учинила да трошимо новац само на најосновније, људи су морали да постану скромни. Позитивно је што су људи схватили да припадају природи, а не она њима- наводи Кокотовићева, напомињући да су се људи у претходном периоду углавном отуђили од природе.

Кокотовићева додаје да је производња природне козметике за њу остварење онога што носи у себи, јер све што ради мора да буде проткано нечим добрим, али да је љубав и таленат према овом послу потребно надоградити и упорним радом.

Она напомиње да је свјесна да квалитет производа директно зависи од квалитета састојака, те додаје да ово подручје обилује богатом флором, а она биљке бере са породицом на Равној планини, Романији и Јахорини.

-Узгајам десетине алоја, сијем камилицу и невен. Ту је и кошница пчела само за моје потребе. Купујем козје млијеко од драгих људи, а смиље, кадуљу, маслиново и етерична уља из Херцеговине. Строга сам у селекцији високовриједних масти и уља- истиче Кокотовићева и додаје да су њени производи без боја, вјештачких мириса и конзерванса, односно плод чисте природе.

Она појашњава да за стварање природни производ захтјева тамно, хладно и суво мјесто, што је у процесу производње и најтежи дио. "Заправао, теже је само одсуство конзерванса и кратак рок трајања", наводи Кокотовићева.

Она истиче да редовно учествује на различитим обукама и радионицама из области фитофармације и природне козметике, те додаје да је то и прилика за дијељења искустава и повезивања са људима истих интересовања, наводећи да је формирала и радну групу подршке на "Фејсбуку" под називом "Пословне новости Источно Сарајево".

За помало необичан назив производа "Бона бомбона", Кокотовићева појашњава да се одлучила због носталгије према брату и његовој породици, који су у Сјеверној Македонији.

-Када братову супругу Викторију питају за чланове породице, она одговори да има двије `боне` и једног `болан`. Тако да је име посвећено његовим боницама бомбоницама - Еми, Уни и Викторији које ријетко виђам, а јако волим- објашњава Кокотовићева, која је такође мајка двије дјевојчице.

У понуди "Бона бомбона" производа могуће је пронаћи различите креме за све типове коже, чији су састојци, између осталог алоја, смиље, јојоба, ружа, мајчина душица, прополис, затим биљна маска за лице, косу, креме за стопала, бутер за тијело, балзам за усне, сапун, уље за његу коже прије и послије сунчања, мелем/крему од алоје за регенерацију оштећене коже, дезодоранс на бази соде бикарбоне и слично.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 57m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 55m
    11
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 21m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 36m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 15m
    0