Навијачи на финалу Лиге шампиона и на Европском првенству

25.05.2021. 17:53
0
ИЗВОР: TANJUG

Европска фудбалска унија пустила је у продају 1.700 улазница за финале Лиге шампиона које играју Манчестер Сити и Челси. Финале се игра 29. маја на стадиону "Драгао" у Португалу.

У продају је пуштено 1700 карата, чије се цијене крећу између 70 и 600 евра. Купци су ограничени на двије улазнице, а претходно су Сити и Челси добили по 6.000 карата за своје навијаче.

Како се наводи, гледаоци ће на стадион моћи да уђу ако су вакцинисани, уколико имају негативан ПЦР тест који је стар највише три дана и ако имају негативан антигенски тест.

Овогодишње финале првобитно је требало да се одигра у Истанбулу, а до промјене домаћинства дошло је због ригорозних мјера у Турској усљед пандемије корона вируса.

Португал ће другу годину заредом бити домаћин финала Лиге шампиона, јер се прошле године меч за титулу играо у Лисабону, када је Бајерн савладао ПСЖ 1:0.

Европско првенство у фудбалу, које је од 11. јуна до 11. јула на програму у 11 градова Старог континента, игра ће се у присуству публике, преноси агенција АП.

Како се наводи, Будимпешта планира да трибине стадиона “Пушкаш арена” отвори у пуном капацитету, док се у Санкт Петербургу и Бакуу очекује да попуњеност гледалишта буде 50 одсто.

Са друге стране, остали градови домаћини попут Амстердама, Рима, Копенхагена, Букурешта, Минхена, Севиље, Глазгова и Лондона су знатно опрезнији са најавама о броју навијача на трибинама, који ће искључиво зависити од епидемиолошке ситуације.

Планови су да на стадионима у овим градовима у оптицају буде између 20 и 30 одсто мјеста на трибинама.

Уколико се све буде одвијало према плану, у полуфиналу и финалу на Вемблију, који може да прими 90.000 посјетилаца, на трибинама би могло да се нађе преко 23.000 навијача, наводи агенција АП.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    23h 50m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    23h 58m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    17h 18m
    0
  • "10.000 куна за 100 комада дјеце покопане"
    23h 49m
    1
  • Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало"
    22h 13m
    0