Навике које уништавају душевни мир

29.12.2019. 21:39
0
ИЗВОР: 24sata.hr

Не каже се без разлога да је сваки човјек кројач своје среће. Оно како се понашамо и размишљамо и те како утиче на наш живот те привлачи позитивну или негативну енергију. Можда тога нисте свјесни, али постоји пет ситуација којима сами себе саботирате, односно нарушавате властити душевни мир, а тиме и шансе за срећнији живот.

1. Оговарање других

Нема човјека који понекад некога не оговара, али неки људи то раде врло ријетко, а други готово стално. Оговарањем стварате негативну енергију у себи и заправо откривате нека незадовољства у животу, несигурности... Човјек који је задовољан ониме што има и тиме како живи, нема потребу бавити се животима других.

2. Лагање

Од истине је тешко побјећи, увијек ће, прије или касније, изаћи на видјело. Када човјек лаже, аутоматски у себи ствара неки немир и нарушава свој душевни мир. Запамтите, истина може бити болна, али увијек је боља од лажи. Будите искрени с људима око себе, а они достојни вашег друштва то ће цијенити.

3. Љубомора

Човјек мора бити свјестан тога да на овом свијету увијек постоји неко бољи, љепши, паметнији, способнији... Бити љубоморан на некога је велики губитак времена и позитивних емоција. Умјесто да будете љубоморни, преусмјерите мисли на захвалност - свако јутро када се пробудите размислите о свим добрим стварима у свом животу и будите захвални на томе. Живот је превише кратак да бисте се хранили црним мислима те били стално несрећни и незадовољни.

4. Беспотребна брига

Бринути о стварима које се још нису догодиле, а можда никада ни неће, је велики губитак позитивне енергије и окидач за константан осјећај стреса. Нормално је да човјек брине, али не треба претјеривати у томе и стално у глави стварати разне сценарије до којих у стварности ионако у већини случајева не дође. Када вам се нереалне бриге почну мотати по глави, прекините то у старту јер једино ви то можете контролисати. Научите се опустити и управљати својим мислима.

5. Лоша слика о себи

Ваљда нема ништа горе за саботирање властите среће од негативног погледа на самога себе. Желите ли да вас други људи воле, најприје морате вољети сами себе. Сваки човјек је посебан на свој начин и на томе треба бити захвалан. Уколико се нађете заробљени у мору црних, негативних мисли - преусмјерите их на позитивне. У почетку то неће бити лако, али успјећете уколико то заиста желите.

Коментари 0
Повезане вијести
Слога кућу гради - 14 чланова породице Сушић срећни под истим кровом (ВИДЕО) Слога кућу гради - 14 чланова породице Сушић срећни под истим кровом (ВИДЕО)
Ево која је држава проглашена најбољом за живот Ево која је држава проглашена најбољом за живот
Најбољи начини за уштеду струје Најбољи начини за уштеду струје
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 3m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 21m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 48m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 36m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 57m
    0