Не постоје никакви законски разлози за забрану уласка Ђоковића на Космет

18.05.2023. 18:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Епархија рашко-призренска саопштила је да је дубоко ожалошћена због изјаве министра културе самопроглашеног Косова Хајрула Чекуа да долазак најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића на Космет није законски могућ јер није примио вакцину против ковида, иако та законска обавеза није на снази већ више од годину дана.

У саопштењу је наведено да је Ђоковић изразио жељу да крсти своју дјецу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче, а да му то у Приштини сада не дозвољавају.

- Молимо се Богу да се ово питање реши у складу са правом слободног кретања свих грађана и верских слобода свих јер не постоје никакви законски разлози за забрану уласка Ђоковића кога као спортисту цене и многи косовски Албанци - поручено је из Епархије рашко-призренске.

Из Епархије истичу да носиоци поруке мира, какви су Његова светост патријарх српски Порфирије и Новак Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа носећи благослов за све оне који тамо живе.

Реагујући на изјаву Новака Ђоковића да би желио да своју дјецу Стефана и Тару крсти на Космету, министар културе, омладине и спорта самопроглашеног Косова Хајрула Чеку је на "Твитеру" поручио: "Нема вакцине, нема уласка".

Приштинске власти су 30. априла прошле године укинуле вакцину против вируса корона, пи-си-ар тест не старији од 48 часова или потврду о прележаном ковиду као услов уласка.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 14m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 6m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 57m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 42m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 49m
    4