Ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića na Kosmet

18.05.2023. 18:23
0
IZVOR: srna.rs

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je duboko ožalošćena zbog izjave ministra kulture samoproglašenog Kosova Hajrula Čekua da dolazak najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića na Kosmet nije zakonski moguć jer nije primio vakcinu protiv kovida, iako ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

U saopštenju je navedeno da je Đoković izrazio želju da krsti svoju djecu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, a da mu to u Prištini sada ne dozvoljavaju.

- Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci - poručeno je iz Eparhije raško-prizrenske.

Iz Eparhije ističu da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji tamo žive.

Reagujući na izjavu Novaka Đokovića da bi želio da svoju djecu Stefana i Taru krsti na Kosmetu, ministar kulture, omladine i sporta samoproglašenog Kosova Hajrula Čeku je na "Tviteru" poručio: "Nema vakcine, nema ulaska".

Prištinske vlasti su 30. aprila prošle godine ukinule vakcinu protiv virusa korona, pi-si-ar test ne stariji od 48 časova ili potvrdu o preležanom kovidu kao uslov ulaska.

Komentari 0
Povezane vijesti
Reakcija OBO „Ilidžanski borac“ na objavu Adnana Rondića Reakcija OBO „Ilidžanski borac“ na objavu Adnana Rondića
Dvojica Srba uhapšena na Kosovu u pritvoru, jedan u bolnici u lošem stanju Dvojica Srba uhapšena na Kosovu u pritvoru, jedan u bolnici u lošem stanju
Britanci rival teniserima Srbije Britanci rival teniserima Srbije
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  7h 50m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  8h 25m
  0
 • Uhapšeni prilikom primopredaje četiri kilograma kokaina
  19h 26m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  2h 17m
  0
 • Aleksandri Ilić potrebna pomoć da ode na banjsko liječenje
  20h 33m
  0