Не стижу да направе колико их брзо купују: Мала Нина која продаје крофне да би помогла болесном оцу за дан продала 500 комада (ФОТО)

26.06.2023. 21:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Кад је изашла на улицу да продаје крофне не би ли помогла болесном оцу да скупи новац за лијечење, мала Нина Нинковић није могла ни да замисли да ће у реду испред њеног штанда стојати на десетине суграђана спремних да јој помогну.

Нина је одушевила Новосађане, али и читаву Србију, када је одлучила да узме ствар у своје руке. Њена мама и бака су правиле крофне, а она их је продавала за симболичних 100 динара. Гест су брзо препознали сви Новосађани, толико да им сада треба помоћ у припреми крофни које се продају брже него што стигну да се направе њена мама али сада и комшинице које су се понудиле да помогну.

– Ја сам прво хтјела да продајем крофне за џепарац. Али сам се сјетила да бих могла да помогнем тати и да скупимо што пре новац за његове лијекове. Тако сам почела да продајем због њега – испричала је дјевојчица која је када се прочуло за све продала и 500 крофни за једно поподне колико је била на свом штанду.

Слика

Фото: РИНА

Новосађани су се брзо организовали и одлучили да јој прикоче у помоћ.

– Синоћ смо на друштвене мреже поставили иницијативу да се јаве сви који би могли да се придруже прављењу крофни, а све у циљу што веће продаје а самим тим и бржег прикупљања новца за лијечење Нининог оца. Можемо рећи да је одзив задовољавајући, а оно чему се надамо је да се прикључи што више волонтера – каже за Блиц Стеван Бабић из новосадског тима “Крени – промени”.

Слика

Фото: "Крени-промени Нови Сад"/ Уступљена фотографија/ Блиц

 

Како наводи, ова прича поново је ујединила све Новосађане.

Продаја сутра и на Тргу слободе

Претходних дана Нина и њена мама Наташа крофне су продавали у градском насељу Адице, а сутра, уторак, 27. јуна, од 19 часова продаја крофни одржаће се на Тргу Слободе у Новом Саду. Стога овим путем упућујемо позив грађанима да дођу на градски трг од 19 часова, да пробају најукусније крофне настале из чисте љубави кћерке према оцу.

Важно је напоменути да ће се продаја крофни и наредних дана наставити на старој адреси у Ветерничкој улици 51, Адице у Новом Саду од 17 до 19 часова.

Ко жели да помогне у у прављењу крофни може да позове на бројеве телефона 062/9725942 и 062/1916360, а волонтери ће доћи до њихове адресе ради преузимања крофни.

Новац потребан за лијечење у Москви

Иначе, Нинин тата Зоран је 2016. године изгубио вид усљед аблације ретине. У марту 2022. поново се јавља аблација и дијагностикована је симпатичка офталмија и панувеитис и тиме Зоран бива животно угрожен. Одлази у клинику на Звездари гдје добија системску терапију, хемотерапију и имуносупресивне капи. Након годину дана појава фибрина због којег му се магли вид јавља се и изражена фотофобија. Прати се стање цијелог организма због високих доза хемотерапије.

Сада је Зорану потребна помоћ како би могао да оде на лијечење у Москву. Новчана средства су потребна за даљу дијагностику, прегледе, анализе, набавку лијекова, лијечење у земљи и иностранству као и за путне трошкове и смјештај.

Уколико неко није у могућности да помогне прављењем крофни или да дође на мјеста продаје крофни може извршити уплате на рачун:

Зоран Нинковић, Ветерник, улица Атар 29е

динарски рачун: 160-600000173151063

девизни рачун: RS35160600000173153003

СМС порука 161 на 3800, за Србију.

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    7h 12m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    7h 17m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    8h 9m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    20h 39m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    8h 23m
    0