Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена

24.01.2024. 11:53
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Хрватски члан Предсједништва БиХ, изабран бошњачким гласовима, Жељко Комшић не жали буџетског новца када је у питању луксуз у којем треба да ужива на службеним путовањима.

 Тако је недавно резервисао за себе и делегацију смјештај у 'Hotelu des Bergues' који припада луксузном ланцу 'Four Seasons' хотела, једном од најскупљих и најлуксузнијих у Женеви, пише Hercegovina.Info. Резервисано је седам стандардних соба и једна тзв. 'suit'. Поређења ради, током 2021. године су се у истом граду сусрели руски предсједник Владимир Путин и амерички предсједник Џозеф Бајден. Током боравка у Швајцарској први је одсјео у хотелу 'Mandarin', а други у хотелу 'Intercontinental'. Собе у та два хотела су скоро дупло јефтиније од оног који су резервисали Комшић и сарадници.
Слика

Два дана боравка у луксузном хотелу који је "запао за око" Комшићу, а који се налази уз само језеро, коштају око 4.700 КМ, док је укупна цијена за остале чланове његове делегације 17.600 КМ, укупно 22.300 марака.

У хотелском жаргону, ‘suite’ означава врсту собе или апартмана који је обично већи од стандардне хотелске собе и често укључује додатне просторије осим спаваће собе. 'Suite' обично садржи дневни боравак, понекад са софом која се може претворити у кревет, и може имати и додатне садржаје попут кухиње или трпезарије. 'Suite' апартмани су дизајнирани да пруже више простора и луксуза, те су често скупљи од стандардних соба. Идеални су за дуже боравке, породице или оне који траже више удобности и приватности.

Да апсурд буде већи, из Комшићеве канцеларије су почетком јануара, двије седмице од захтјева, напрасно отказали резервацију хотела. Због строге политике хотела, поврат новца није био могућ, управо да би се избјегло отказивање неозбиљних гостију. На крају, а то је потврђено неколико дана касније, хотел је изашао у сусрет и непојављивање Комшића и његове пратње у Женеви буџет БиХ ће коштати "само" 11.000 КМ.

У наставку завирите у хотел који је луксузом задовољио "истанчан" укус хрватског члана Предсједништва.

СликаСликаСлика

Фото: fourseasons.com/geneva

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Realista 24.01.2024. 18:19
    Ne balegaj...Komšić je prosjak za Dodikov luksuz
  • Generic placeholder image
    Krcko 24.01.2024. 14:58
    Može gospodin biti tako galantan i hedonista kada to plaća narod. Da je iz svog džepa birao bi garant najeftiniji, a ovak narod je uvije bio "dobra krava muzara". Bošnjacima ne smeta raskalašenost i potrošena lova, on je za njih "Zlatni ljiljan" pa neka košta, koliko košta. Ljiljani su rariteti i njima se ne treba gledati na bahatost i rasipništvo. Fukara od naroda će to ionako da sve plati.
Повезане вијести
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    14h 7m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    16h 26m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    16h 53m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    19h 33m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    12h 14m
    0