„Недјеља дјетета“ у Источној Илиџи

06.10.2020. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Дјечија недјеља, која се сваке године обиљежава у првој седмици октобра, у Источној Илиџи ће бити посвећена дјеци којој је помоћ и подршка најпотребнија. Општинско руководство, на челу са начелником Маринком Божовићем, донијело је одлуку да се, у сарадњи са Центром за социјални рад Источна Илиџа, додијеле новчана средства, у виду једнократне помоћи, дјеци са потешкоћама у развоју, саопштено је на "Фејсбук" страници општине Источна Илиџа.

Иако се кроз разне механизме настоји олакшати функционисање дјеце са потешкоћама у развоју, али и њихових породица, бројни су проблеми са којима се сусрећу. Поред свакодневне борбе за здравље, бриге и материјалних издатака, велики проблем представља чињеница да се љекари специјалисти, чији су редовни прегледи дјеци неопходни, углавном налазе у Фочи, Бањалуци и другим клиничко-болничким центрима далеко од Источног Сарајева.

- Како је ове године слоган Дјечије недјеље „Здраво тијело, ведар дух“ надамо се да ће наша подршка, коју смо се увијек трудили да пружимо, допринијети здрављу и ведром духу наше дјечице, који нас увијек подсјете на најважније животне лекције, посебно оне о храбрости и истрајности. Њиховој непрекидној борби желимо да дамо подршку и током Дјечије недјеље и да скренемо пажњу јавности да се никада не смије заборавити да је свако дијете једнако важно – истакао је начелник Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву уписано 590 првачића У Источном Сарајеву уписано 590 првачића
Љетно одржавање јавних површина у Источној Илиџи (ФОТО) Љетно одржавање јавних површина у Источној Илиџи (ФОТО)
Јавни позив за финансијску подршку матурантима Источне Илиџе Јавни позив за финансијску подршку матурантима Источне Илиџе
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  6h 57m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  18h 59m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 12m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  15h 1m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 38m
  0