Некадашњи официр Кфора спреман да говори о страдањима Срба

04.03.2020. 11:37
0
ИЗВОР: Srna

Некадашњи официр Кфора Кристијан Керш изјавио је да је из Норвешке на Космет отишао као НАТО фанатик и ратни хушкач, али да су му ужасни призори разнијетих српских аутобуса фебруара 2000. године код Косовске Митровице, те у јануару 2001. код Подујева, промијенили живот и натјерали да увиди своје заблуде.

Керш сада жели да пређе у православље и каже да никада није престао да трага за истином о злочинима ОВК над српским цивилима.

Он је за Вечерње новости рекао да има још бивших НАТО официра који су спремни да кажу истину.

Керш је нагласио да Србија мора да покрене нову званичну истрагу о ова два злочина.

– Фљорим Ејупи, чији је ДНК пронађен на мјесту одакле је активирана бомба која је разнијела аутобус “Ниш-експреса” је у злочин код Подујева кренуо са својом групом из тадашње Зоне безбједности на југу Србије. Увјерио сам се у то приликом посјете Зони гдје сам код Албанаца ишао као новинар холандских новина. То је само дио страве коју сам видио на југу Србије. О томе сам спреман да говорим – рекао је Керш.

Керш је навео и да се на Космету срео и фотографисао са холандским плаћеником Јоханом Макесом, који се борио на страни ОВК, а потом на југу Србије.

Баш тај Холанђанин је, како тврди Керш, из снајпера убио 72 Срба.

– Позирао ми је са америчким снајпером хвалећи се како је “скидао Србе”. Мислим да је психопата. После тог чланка позвао ме је тужилац из Холандије који је, наводно, намјеравао да га процесуира и тражио је од мене “доказе”. Не знам шта је било са тим монструмом, али не вјерујем да је одговарао – рекао је Керш.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 23m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    16h 20m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    22h 27m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 41m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    18h 39m
    0