Нема договора СНСД-а и ДНС-а – Наставак разговора сљедеће седмице

23.10.2019. 19:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Делегације СНСД и ДНС на данашњем састанку нису постигле договор о заједничком дјеловању у коалицији.

Разговори ће бити настављени сљедеће седмице прво на нивоу два предсједника – Милорада Додика и Марка Павића, па након тога делегације двије странке.

– Тек након тих састанака ићи ће коначан договор да ли настављамо сарадњу или не. Састанак два предсједника ће бити у четвртак или петак – сазнаје Српскаинфо из извора из СНСД.

Ипак, лидери двије странке на прес конференцији након састанка су и даље тврдили да коалиција није упитна.

Предсједник ДНС Марко Павић, након састанка делегација ДНС и СНСД, изјавио је да је састанак био конструктиван с циљем да се демистификују проблеми који оптерећују односе.

– Много ствари смо једни другима рекли и приједлога како да унаприједимо рад. Пуно закључака је из тога произишло. Зато смо одлучили да све што смо данас договарали, да се то систематизује, да идуће недјеље поново одржимо састанак у истом саставу. Обе странке су одлучне да се ради на јачању наших односа и свега што јача РС – каже Павић.

На питање да ли је ДНС одледио дјеловање у коалиционом споразуму, Павић је рекао да није било ријеч о залеђивању него о заустављању након чега је дошло до састанка.

Говорећи о томе зашто на састанку није био потпредсједник ДНС Милан Радовић, Павић је рекао да Радовић има породичних проблема и налази се у Атини.

Милорад Додик, лидер СНСД, је рекао да коалициона сарадња СНСД и ДНС није упитна.

– Договорено је да Влада заустави сва именовања до нашег договора. ДНС припада 17 функција и то није спорно. Одавно није био овако отворен разговор. Није упитна заједничка сарадња на нивоу РС и БиХ и желимо да правимо програм сарадње и за локалне изборе – рекао је Додик.

У вези са именовањима, Додик је појаснио да оно што је договорено није упитно, али да неће бити нових именовања кадрова по дубини прије него што се о томе договоре двије странке.

– На примјер, именовања у школама и слично. То нису ствари којима нас двојица треба да се бавимо – рекао је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој институцији Републике Српске Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој инс...
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 36m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    31m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 36m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 40m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    16h 24m
    0