Нема наставка лига до 1. јула

15.05.2020. 11:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић је поновио да ће се наставак професионалних спортских такмичења разматрати тек након 1. јула.

Фудбалски савез БиХ је након састанка Извршног одбора навео да би лига требала да се настави почетком јуна ако то дозволе надлежни органи и буде повољна ситуација. Одговарајући на питање на прес конференцији око старта лиге у региону као и појединим земљама Европске уније Шеранић је поновио ранији став и истакао да ће се прво пратити здравље спортиста.

- Шта се тиче спорта, односно професионалног наставка активности оно што је препорука била наша да се наредне седмице крене са професионалним тренинзима и индивидуалним спортом. У питањима сте навели гдје почињу првенства, али нисте навели да је првенство завршено у Белгији, чини ми се Француској и Холандији. У земљама у којима се настављају првенства издвајају се изузетно велика средства да би обавили тестирања свих спортиста и потом дозволили наставак лига. Из тога смо пустили прво тренинге да видимо шта ће се десити. Шта ће се десити код нас ако у оквиру професионалне лиге утврдимо да је неко позитиван? Било би веома тешко утврдити контакте и онда бисмо морали зауставити лигу и послати све у кућну изолацију. Зато је наша препорука да до 1. јула не разматрамо наставак професионалних лига него да испратимо здравље спортиста, а онда да разматрамо могућност наставка такмичења – рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Фудбалски савез БиХ уводи ВАР систем Фудбалски савез БиХ уводи ВАР систем
Могућ повратак навијача на трибине Могућ повратак навијача на трибине
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 11m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 53m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 26m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 0m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 45m
    3