Нема продаје алкохола током Свјетског првенства

18.11.2022. 19:35
0
ИЗВОР: srna.rs

ФИФА је саопштила данас да је одлучено да не буде продаје алкохола у Катару током предстојећег Свјетског фудбалског првенства, које почиње за само два дана.

Овакав заокрет је нови знак тензија поводом одржавања великог такмичења у овој конзервативној муслиманској земљи, гдје је продаја алкохола значајно ограничена и у редовним околностима.

Уједно, ово је велики ударац за произвођача пива "Бадвајзер", који је спонзор Свјетског првенства, пренио је АП.

ФИФА је саопштила данас да ће се безалкохолно пиво продавати на осам стадиона, а да ће се шампањац, вино, виски и остала алкохолна пића служити у луксузним секцијама за посјетиоце на стадионима.

Већина гледалаца на стадионима неће имати приступ тим локацијама и моћи ће да попију алкохолно пиво само у вечерњим сатима у ограђеним дијеловима "ФИФА навијачког фестивала", уз музику уживо и друге активности.

Изван ових подручја на снази је стриктна забрана продаје и конзумирања алкохола. Једина изузета мјеста већ годинама су хотелски барови.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 23m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 18m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 6m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 12m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 40m
    0