Нешић: “ДНС размишља о новим министрима у Влади Српске”

23.12.2019. 12:25
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након недавне промјене на челу Министарства трговине и туризма, по свему судећи, ускоро слиједи промјена бар још двоје министара у Влади Републике Срске и то оних из ДНС.

У политичким круговима се отворено прича да ће први бити смијењен министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, можда чак и до краја ове седмице.

Умјесто њега, на чело министарства требало би да буде именован Ђорђе Поповић, такође из ДНС.

Након тога, без фотеље би могла да остане министарка управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић, умјесто које би требало опет да дође кадар ДНС, највјероватније опет из Приједора.

Ове смјене доводе се у везу с радом поменутих министара, али и са очигледним турбуленцијама у ДНС, гдје је на једној страни лидер странке Марко Павић, чији кадрови су садашњи министри у Влади РС, а на дригој потпредсједник ДНС Ненад Нешић. Он се отворено успротивио Павићу приликом недавног предлагања министра за људска права БиХ, а очигледно је да Нешић сада жели да иде до краја.

У изјави за Српскаинфо, Нешић није желио да говори о именима, али је рекао да је „код неких министара у Влади РС дошло до замора“.

– Посао министара је да ослушкују потребе и жеље људи и да дјелују у складу са њима. Имам утисак да је код неких министара дошло до замора, губитка мотивације и ентузијазма. Нови људи, нова енергија и нове идеје увијек су добродошли сваком колективу, тако и у Влади Републике Српске, јер дају додатни импулс раду. Зато се у ДНС и размишља у правцу нових кадровских рјешења, која би имала више слуха и осјећаја за све што грађани од нас очекују – рекао је Ненад Нешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 32m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    20h 56m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 25m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 2m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 43m
    0