Nešić: “DNS razmišlja o novim ministrima u Vladi Srpske”

23.12.2019. 12:25
0
IZVOR: srpskainfo.com

Nakon nedavne promjene na čelu Ministarstva trgovine i turizma, po svemu sudeći, uskoro slijedi promjena bar još dvoje ministara u Vladi Republike Srske i to onih iz DNS.

U političkim krugovima se otvoreno priča da će prvi biti smijenjen ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, možda čak i do kraja ove sedmice.

Umjesto njega, na čelo ministarstva trebalo bi da bude imenovan Đorđe Popović, takođe iz DNS.

Nakon toga, bez fotelje bi mogla da ostane ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić, umjesto koje bi trebalo opet da dođe kadar DNS, najvjerovatnije opet iz Prijedora.

Ove smjene dovode se u vezu s radom pomenutih ministara, ali i sa očiglednim turbulencijama u DNS, gdje je na jednoj strani lider stranke Marko Pavić, čiji kadrovi su sadašnji ministri u Vladi RS, a na drigoj potpredsjednik DNS Nenad Nešić. On se otvoreno usprotivio Paviću prilikom nedavnog predlaganja ministra za ljudska prava BiH, a očigledno je da Nešić sada želi da ide do kraja.

U izjavi za Srpskainfo, Nešić nije želio da govori o imenima, ali je rekao da je „kod nekih ministara u Vladi RS došlo do zamora“.

– Posao ministara je da osluškuju potrebe i želje ljudi i da djeluju u skladu sa njima. Imam utisak da je kod nekih ministara došlo do zamora, gubitka motivacije i entuzijazma. Novi ljudi, nova energija i nove ideje uvijek su dobrodošli svakom kolektivu, tako i u Vladi Republike Srpske, jer daju dodatni impuls radu. Zato se u DNS i razmišlja u pravcu novih kadrovskih rješenja, koja bi imala više sluha i osjećaja za sve što građani od nas očekuju – rekao je Nenad Nešić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju" Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju"
Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog sporne tetovaže Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog s...
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 30m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 25m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 13m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 19m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 47m
    0