Нешић поставио Божовића за финансијског директора „Путева РС“

07.05.2020. 15:51
0
ИЗВОР: Capital

Након што није успио Млађана Божовића да прогура за министра за људска права и избјеглице БиХ, предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић му је дао директорску фотељу у „Путевима Републике Српске“. Божовић је именован за финансијског директора овог јавног предузећа, на чијем челу је управо Нешић, сазнаје портал КАПИТАЛ (CAPITAL).

Божовића је на ту функцију именовао Надзорни одбор предузећа, само неколико дана након што је одустао од министарске фотеље, а због, како је навео, Странке демоктратске акције (СДА) која га је оспорила као кандидата и спријечила његов избор.

Директор „Путева РС“ Ненад Нешић, потврдио је данас за КАПИТАЛ ову информацију, додајући како је Божовић именован у понедјељак.

Божовић је пунац Нешићевог брата Предрага.

Нешић је оцијенио да је „Божовић одустајањем од кандидатуре прекинуо политичке трзавице и трговину преко свог имена“.

Уколико све провјере буду извршене на вријеме, Нешић очекује да наредне седмице буде изабран нови министар, а према његовим ријечима то ће бити Милош Лучић.

- То је нестраначка личност, никада није био члан ДНС-а - казао је Нешић.

Ко је Милош Лучић?

Милош Лучић је брат Младена Лучића, одборника у скупштини општине Источна Илиџа и власника фирме „Legend“ а који је близак пријатељ Ненада Нешића и посланика ДНС-а Александра Главаша.

Младен Лучић је раније био студент проректор Универзитета Источно Сарајево, у вријеме када је предсједник Студентског парламента био Главаш.

Њих двојица су остали упамћени и по томе што су пред изборе 2014. године организовали  концерт Светлане Цеце Ражнатовић у Источном Сарајеву. Како су медији тада наводили, организатор концерта била је Лучићева фирма “Легенд”, регистрована прије концерта на два мјесеца. За наступ пјевачице исплатили су 100.000 КМ, у кешу и на руке.

Предузеће “Легенд” је те 2014. године, а и 2015. године завршило у губитку.

На изборима 2016. године Лучић постаје одборник ДНС-а у Источној Илиџи.

С освајањем мандата и с почетком „владавине“ Ненада Нешића у ДНС-у Сарајевско-романијске регије и његовим постављањем у директорску фотељу „Путева РС“, драстично почиње да расте и добит Лучићевог предузећа која се од 2016. године у просјеку креће око пола милиона марака годишње. Медији су наводили да су путарска предузећа, по наређењу Нешића, со за посипање путева, морала да купују од фирме „Легенд“.

Прије двије године Лучићу је запаљен аутомобил, а након избора 2018. године саслушаван је због сумње да је са другим активистима ДНС-а куповао гласове за Нешића који је био кандидат ДНС-а за Парламент БиХ и освојио тај мандат.

Лучић је недавно поново дошао у фокус јавности када је наводно пријетио посланику СДС-а Дарку Бабаљу да ће га убити. Против њега је Полицијска управа Источно Сарајево поднијела извјештај због кривичног дјела угрожавање безбједности.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 50m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 34m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 19m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 18m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 24m
    0