Нешић: Рехабилитација пута Дрињача-Власеница 9,5 милиона КМ

17.09.2019. 18:30
0
ИЗВОР: Срна

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић званично је данас увео предузеће -Зворникпутеви- у радове на рехабилитацији магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, што је посао од 9,5 милиона КМ.

Нешић је новинарима изјавио да је ријеч о рехабилитацији магистралног пута М-19, конкретно дионице Дрињача-Милићи-Власеница у дужини од 31.758 метара.

Истичући да је рок завршетак посла 24 мјесеца, Нешић је рекао да ће динамику радова одређивати услови рада, односно временске прилике, као и могућност самог извођача предузећа -Зворникпутеви-.

- Ово је дио пројекта рехабилитације магистралног пута од Зворника до Источног Сарајева - рекао је Нешић и нагласио да ће радови, вјероватно, бити настављени у наредној години од Власенице преко Хан Пијеска до Подроманије.

Он је напоменио да је планирано да се уврсти и изградња треће успонске траке, и то од Милића, преко Романије до раскршћа Источно Сарајево-Пале-Јахорина.

- Завршетком ових радова, исток Републике Српске добио би ревитализовану путну мрежу, чиме би саобраћај био безбједнији и бржи - нагласио је Нешић.

Директор предузећа Зворникпутеви Јеленко Васић рекао је да је ангажован дио механизације овог предузећа на рехабилитацији магистраног пута од Дрињаче до Власенице.

-Зворникпутеви су кадровски и технички оспособљени за ове радове, чији је рок изградње 24 мјесеца - рекао је Васић и изразио очекивања да ће радови, предвиђени овим пројектом, бити завршени и прије рока.

Коментари 0
Повезане вијести
Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима
Настављена акција „Дај гол, Пицула“ Настављена акција „Дај гол, Пицула“
Дрински корпус ударна формација у источном дијелу Српске Дрински корпус ударна формација у источном дијелу Српске
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  23h 43m
  4
 • Преминуо Веселин Пукета
  2h 59m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  4h 3m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  19h 18m
  0
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  19h 37m
  1