Нешић: За обнову путне мреже планирано скоро 500 милиона КМ

16.10.2019. 17:50
0
ИЗВОР: Srna

Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" уз помоћ Владе Српске планира у наредној години велики инвестициони циклус у рехабилитацију и реконструкцију магистралне и регионалне путне мреже у Српској у шта би било уложено скоро 500 милиона КМ, рекао је данас вршилац дужности директора "Путева" Ненад Нешић.

Нешић је на панел-дискусији под називом "Инвестиције у саобраћају и нискоградњи у Србији и региону" у Новом Саду рекао да су у току преговори са Свјетском банком о одобравању средстава, додавши да ће већи дио износа бити усмјерен на исток Српске.

-Инвестираћемо у путну комуникацију на подручју Сарајевско-романијске регије, а већ од сљедеће године почиње реконструкције пута Фоча - Брод на Дрини - Шћепан поље-, навео је Нешић на панел-дискусији у оквиру трећег међународног сајма саобраћаја "Трефик солушнс експо" /Траффиц солутионс еxпо/, саопштено је из "Путева Српске".

Он је истакао да ће новац бити улаган и на подручју Требиња, Невесиња, Билеће и Гацка с циљем да тај дио путних праваца што боље буде повезани са будућим ауто-путем који почиње да се гради заједно са Србијом.

Нешић је говорио и о значају безбједности саобраћаја и идентификацији црних тачака на путевима у Српској.

-Колико год се улаже у развој инфраструктуре толико је значајно да се подигне ниво безбједности саобраћаја и улаже у санацију црних тачака-, рекао је Нешић.

Према његовим ријечима, "Путеви Републике Српске" улажу знатна средства за санацију црних тачака, што ће, како каже, чинити и наредне године, како би се повећао ниво безбједности и смањио број саобраћајних незгода.

У панел-дискусији учествовали су и покрајински секретар за грађевинарство, енергетику и саобраћај Ненад Грбић, Слободан Лежаић из "Коридора Србије" Београд, те Милан Илић из Агенција за безбједност саобраћаја Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 5m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 16m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 2m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 24m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 38m
    3