Несметано одвијање саобраћаја, без гужве на граници

30.05.2020. 09:24
0
ИЗВОР: Srna

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, а на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Успорено се вози једино на путевима на којима се изводе радови и гдје је саобраћај регулисан привременом сигнализацијом.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на ауто-путу Бањалука-Прњавор гдје је у току изградња звучног зида, те на путним правцима Приједор-Козарац на локалитету Калате, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Кнежево у мјесту Живинице, на улазу у Прњавор због изградње кружног тока, затим на путу Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, те Бањалука-Српске Топлице.

Успорен је саобраћај и дионици магистралног пута Модрича-Вукосавље-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, граница Српске и ФБиХ, затим Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те регионалним путним правцима Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина због реконструкције пута и моста, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре у Прибоју, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

Због радова саобраћај се сваки дан, осим недјељом, обуставља на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

У ФБиХ обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица на путу Сребреник-Орашје. Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, а возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена су на алтернативни правац /раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику/. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Радови се изводе кроз тунел Врандук на магистралном путу код Зенице, те у мјесту Витаљ на путном правцу Кладањ-Тузла, на мосту преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, дионици ауто-пута Високо-Какањ код Добриње, те на путним правцима Јелах-Добој, Прозор-Јабланица, Србљани-Босанска Крупа, Сарајево-Вогошћа, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Острожац-Јабланица и Кисељак-Бусовача.

Босна и Херцеговина је отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 72 часа.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус и дозволе комисије.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  19h 54m
  4
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  19h 44m
  2
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  19h 59m
  0
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  23h 57m
  5
 • Потресан опроштај ватрогасаца од младог колеге који је погинуо у удесу
  26m
  0