Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало

02.03.2024. 14:07
0
ИЗВОР: katera.news

Херцеговка Кристина Томовић, рођена је у Невесињу гдје је основну и средњу школу завршила одличним успјехом. Тренутно живи и ради у Подгорици као мастер архитектуре, а Архитектонски факултет је завршила са високим просјеком као и постдипломске студије.

Била је Мис Источне Херцеговине, на чији избор се 2017. године пријавила на позив организатора.

- Након петнаестодневних припрема у Анталији, које су укључивале психичке и физичке припреме, вјежбање кореографија, састанке, дружење, „шутинге“, на финалу у јулу сам проглашена за Мис Источне Херцеговине. Након тога сам наставила тим путем и ишла даље на такмичења, те сам дошла до такмичења Избор за Мис БиХ и завршила сам у топ 12 дјевојака – рекла је Томовић за „Радио Требиње“.

Говорећи о изборима љепоте, истиче да је ријеч о лијепом искуству, те да је важно фокусирати се на дружење, а не такмичење. Неопходно је ипак, додаје, поред љепоте посједовати комуникативност, харизму, став, те вољу за припреме, које, иако дјелују лагано, понекад буду цјелодневне, исцрпне и напорне.

Она се дуго бавила и моделингом, а објашњава да имеђу Избора за Мис и моделинга разлика ипак постоји.

- Избор за Мис је такмичење, на којем се бира дјевојка која ће земљу представљати на свјетском нивоу, а моделинг је посао. Ријеч је о озбиљном процесу, који значи запослење, цјелодневни рад и зараду. Моделинг укључује разне активности, кампање, програме, седмице моде, снимање, видео-спотове – објашњава она.

Како истиче, њен фокус је ипак увијек био на образовању, те је многе позиве за свјетску каријеру морала одбити.

- Моделинг захтијева вријеме, које ја заиста нисам могла издвојити – наглашава Кристина, која је у Подгорицу дошла због студирања, те се ту задржала сада већ шест година.

Кристина се прије завршетка мастер студија, запослила у струци и тренутно ради у истој фирми. Истиче да је за успјех потребно доста одрицања, али да су упорност, воља, жеља и љубав према ономе чиме се бави резултирали тим да све заврши у року и да ради оно што воли.

Напомиње да је тек на почетку своје каријере, те да увиђа колико је надоградила своје знање и са нестпљењем чека да види шта ће јој будућност у архитектури донијети.

- С обзиром на то да планирам цијели живот да се бавим архитектуром, да се усавршавам и напредујем, видјећемо гдје ће ме пут однијети – закључила је она у разговору за „Радио Требиње“.

Претходна година је за њу, како каже, била врло успјешна, јер се осим запослења и завршетка мастер студија, удала и остварила и на том пољу.

Коментари 0
Повезане вијести
Тихи знакови који указују да је ваше тијело можда у проблему Тихи знакови који указују да је ваше тијело можда у проблему
Почело обиљежавање 149 година од устанка у Херцеговини Почело обиљежавање 149 година од устанка у Херцеговини
Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 50m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 54m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  9h 24m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  17h 13m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  21h 1m
  0