Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану

29.08.2023. 20:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У невремену, које је данас поподне захватило подручје Сисачко-мославачке и Карловачке жупаније, као и Града Загреба, повређена је једна особа, оштећено више кровова кућа и једне основне школе, саопштила је Дирекција цивилне заштите Министарства унутрашњих послова, а на Јадрану је страдао купач.

У Карловачкој жупанији у Кампу Слапић у Дугој Реси усљед удара грома повријеђена је жена, која је збринута у Општој болници Карловац и није животно угрожена, преноси Хина.

У Сисачко-мославачкој жупанији у мјесту Палањек вјетар је оштетио 20-ак кровова на породичним кућама, као и стубове електричне мреже.

У Загребу је олујни вјетар скинуо лимени кров с Основне школе Аугуста Харамбашића, о чему су обавјештене надлежне службе које раде на отклањању штете, објавила је цивилна заштита.

Због невремена које је у понедјељак захватило Хрватску, забиљежено је низ поморских незгода пловила и случајева купача у опасним ситуацијама, при чему је једна особа преминула, саопштило је данас Министарство мора, саобраћаја и инфраструктуре.

На Малом Лошињу на плажи "Вели Жал" након спасавања из мора преминуо је купач, држављанин Аустрије, пошто га је јак југо однио са мјесне плаже "Борик".

Из мора су га извукли купачи, одмах је позвана и Хитна медицинска помоћ која је установила смрт, преноси Хина.

На подручју Малог Лошиња забиљежено је и више поморских незгода пловила, као и дојаве о купачима у мору по невремену којим су службеници Лучке испоставе Мали Лошињ наложили излазак на обалу.

На подручју Новог Винодолског двије особе спасене су с острва Св. Мартин. Ријеч је о мађарским држављанима који су се тамо насукали на гуменом душеку, усљед удара јаког југа.

На обалу код Драмља насукала се једрилица без посаде. Невријеме на мору задавало је проблеме и у задарском акваторију.

Између Вира и Пага плутао је бродић без надзора ношен јаким југоисточним вјетром, а за којом је Лучка капетанија Задар покренула спасилачку акцију, која није дала резултате и обустављена је због погоршања временских услова. 

Осим тога, насукала се једрилица без посаде у Св.Петру на мору, у мјесту Црвена лука.

На задарском подручју забиљежена је дојава о држављанину Словеније, који је кренуо да плива за џет-ски пловилом које се отргнуло са веза. Словенац је самостално испливао на обалу и није повређен.

На подручју шибенског архипелага насукано је такође неколико половила. Два пловила без посаде (једрилица с хрватском заставом и глисер с њемачком заставом) насукала су се на плажи Јадрија, а једна једрилица код отока Арта Мала.

Коментари 0
Повезане вијести
Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију
Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском
У Лозници вјетар однио кров, оштећени аутомобили У Лозници вјетар однио кров, оштећени аутомобили
Најчитаније
 • Возач камиона из БиХ нестао у Словенији, породица моли за помоћ
  11h 27m
  0
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  2h 41m
  0
 • Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница
  10h 46m
  1
 • Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“
  11h 33m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  2h 6m
  0