Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану

29.08.2023. 20:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У невремену, које је данас поподне захватило подручје Сисачко-мославачке и Карловачке жупаније, као и Града Загреба, повређена је једна особа, оштећено више кровова кућа и једне основне школе, саопштила је Дирекција цивилне заштите Министарства унутрашњих послова, а на Јадрану је страдао купач.

У Карловачкој жупанији у Кампу Слапић у Дугој Реси усљед удара грома повријеђена је жена, која је збринута у Општој болници Карловац и није животно угрожена, преноси Хина.

У Сисачко-мославачкој жупанији у мјесту Палањек вјетар је оштетио 20-ак кровова на породичним кућама, као и стубове електричне мреже.

У Загребу је олујни вјетар скинуо лимени кров с Основне школе Аугуста Харамбашића, о чему су обавјештене надлежне службе које раде на отклањању штете, објавила је цивилна заштита.

Због невремена које је у понедјељак захватило Хрватску, забиљежено је низ поморских незгода пловила и случајева купача у опасним ситуацијама, при чему је једна особа преминула, саопштило је данас Министарство мора, саобраћаја и инфраструктуре.

На Малом Лошињу на плажи "Вели Жал" након спасавања из мора преминуо је купач, држављанин Аустрије, пошто га је јак југо однио са мјесне плаже "Борик".

Из мора су га извукли купачи, одмах је позвана и Хитна медицинска помоћ која је установила смрт, преноси Хина.

На подручју Малог Лошиња забиљежено је и више поморских незгода пловила, као и дојаве о купачима у мору по невремену којим су службеници Лучке испоставе Мали Лошињ наложили излазак на обалу.

На подручју Новог Винодолског двије особе спасене су с острва Св. Мартин. Ријеч је о мађарским држављанима који су се тамо насукали на гуменом душеку, усљед удара јаког југа.

На обалу код Драмља насукала се једрилица без посаде. Невријеме на мору задавало је проблеме и у задарском акваторију.

Између Вира и Пага плутао је бродић без надзора ношен јаким југоисточним вјетром, а за којом је Лучка капетанија Задар покренула спасилачку акцију, која није дала резултате и обустављена је због погоршања временских услова. 

Осим тога, насукала се једрилица без посаде у Св.Петру на мору, у мјесту Црвена лука.

На задарском подручју забиљежена је дојава о држављанину Словеније, који је кренуо да плива за џет-ски пловилом које се отргнуло са веза. Словенац је самостално испливао на обалу и није повређен.

На подручју шибенског архипелага насукано је такође неколико половила. Два пловила без посаде (једрилица с хрватском заставом и глисер с њемачком заставом) насукала су се на плажи Јадрија, а једна једрилица код отока Арта Мала.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    20h 37m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    9h 50m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    9h 21m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    9h 44m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    5h 37m
    0