Nevrijeme napravilo haos u Hrvatskoj: Poginuo kupač u Jadranu

29.08.2023. 20:40
0
IZVOR: nezavisne.com

U nevremenu, koje je danas popodne zahvatilo područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, kao i Grada Zagreba, povređena je jedna osoba, oštećeno više krovova kuća i jedne osnovne škole, saopštila je Direkcija civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova, a na Jadranu je stradao kupač.

U Karlovačkoj županiji u Kampu Slapić u Dugoj Resi usljed udara groma povrijeđena je žena, koja je zbrinuta u Opštoj bolnici Karlovac i nije životno ugrožena, prenosi Hina.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u mjestu Palanjek vjetar je oštetio 20-ak krovova na porodičnim kućama, kao i stubove električne mreže.

U Zagrebu je olujni vjetar skinuo limeni krov s Osnovne škole Augusta Harambašića, o čemu su obavještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete, objavila je civilna zaštita.

Zbog nevremena koje je u ponedjeljak zahvatilo Hrvatsku, zabilježeno je niz pomorskih nezgoda plovila i slučajeva kupača u opasnim situacijama, pri čemu je jedna osoba preminula, saopštilo je danas Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Na Malom Lošinju na plaži "Veli Žal" nakon spasavanja iz mora preminuo je kupač, državljanin Austrije, pošto ga je jak jugo odnio sa mjesne plaže "Borik".

Iz mora su ga izvukli kupači, odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je ustanovila smrt, prenosi Hina.

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, kao i dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.

Na području Novog Vinodolskog dvije osobe spasene su s ostrva Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo nasukali na gumenom dušeku, usljed udara jakog juga.

Na obalu kod Dramlja nasukala se jedrilica bez posade. Nevrijeme na moru zadavalo je probleme i u zadarskom akvatoriju.

Između Vira i Paga plutao je brodić bez nadzora nošen jakim jugoistočnim vjetrom, a za kojom je Lučka kapetanija Zadar pokrenula spasilačku akciju, koja nije dala rezultate i obustavljena je zbog pogoršanja vremenskih uslova. 

Osim toga, nasukala se jedrilica bez posade u Sv.Petru na moru, u mjestu Crvena luka.

Na zadarskom području zabilježena je dojava o državljaninu Slovenije, koji je krenuo da pliva za džet-ski plovilom koje se otrgnulo sa veza. Slovenac je samostalno isplivao na obalu i nije povređen.

Na području šibenskog arhipelaga nasukano je takođe nekoliko polovila. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otoka Arta Mala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo" Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo"
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    9h 58m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    12h 29m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    10h 12m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    10h 4m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    2h 19m
    0