Независни синдикат: На Цетињу полиција поступала у складу са законом и овлашћењима

16.08.2022. 17:12
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Полицијски службеници су, у трагичном догађају на Цетињу 12. августа, поступали у складу са законом и овлашћењима, саопштили су из Независног синдиката полиције и позвали јавност да не доноси преурањене закључке и осуде.

- Наслушали смо се претходних дана разних аналитичара, НВО активиста, стратега, стручњака „опште праксе" који се просто утркују ко ће наћи више замјерки на рад полиције и реаговање приликом трагичног догађаја на Цетињу - казали су из Синдиката.

Како су навели, ако је било пропуста, свакако их треба утврдити, пажљиво анализирати и спријечити њихово понављање.

- Осуђивати полицију унапријед, без доказа и прије званичне истраге, може бити само злонамјерно и тенденциозно - нагласили су из Синдиката.

Према њиховим ријечима, из до сада расположивих чињеница које је презентовала Управа полиције, јасно је да су полицијски службеници тог дана поступали у складу са законом и овлашћењима која имају.

- Да бисте уопште говорили о послу полицајца, његовој тежини, одговорности и опасности коју носи прво треба да 'обујете ципеле' тог полицајца - каже се у саопштењу.

Из Синдиката су казали да је лако из удобне фотеље критиковати, давати мишљења и инструкције.

Они су истакли да су много пута полицајци за државу и њене грађане "поставили главу тамо гдје други не би ногу".

- И даље ће бити тако и ми не бјежимо од одговорности. Увијек и свуда гдје буде требало грађани могу да рачунају на заштиту полицијских службеника. И то грађани знају, а нама је то најважније - навели су из Синдиката.

Они су подсјетили да већ дуго упозоравају на врло лоше стање средстава и опреме, да недостаје заштитна опрема, да је материјални статус полицијског службеника поражавајући, али, како су навели, Министарство унутрашњих послова, Влада и други доносиоци одлука нијесу имали слуха за то.

- Подршка је годинама само декларативна, а статус полиције све гори и гори. Да ли је вријеме да нас неко чује - упитали су из Синдиказа.

Они сматрају да "храбра и несебична реакција колега из Одјељења безбједности Цетиње заслужује поштовање и дубоки наклон".

- Ићи директно на пушчану цијев није нимало лако, али то неки не желе да признају, или просто неће јер им то није интерес - наводи се у саопштењу.

Из Синдиката су позвали јавност да не доноси преурањене закључке и осуде, и да сви заједно сачекају резултате званичне истраге, додајући да ће тек након тога, имајући све чињенице, моћи да се направи озбиљна анализа читавог догађаја.

- Овим путем породицама жртава трагичног догађаја на Цетињу упућујемо најискреније саучешће, а повријеђенима, међу којима је и наш колега Љубиша Максимовић, желимо што бржи и успјешнији опоравак - каже се у саопштењу које преноси портал vijesti.me

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mitar Mirić 16.08.2022. 18:09
    Pa kako ih nije sramota, da su obavljali dužnost po zakonu sigurno ne bi dozvolili da covjek puca sat vremena i ubija slucajne prolaznike, eto im dokaza da je policija kriva
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 2m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 17m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 35m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 27m
    0