Никола Бојић нови предсједник Уније студената

07.07.2021. 11:08
0
ИЗВОР: Срна

Никола Бојић, апсолвент Економског факултета Универзитета у Бањалуци, изабран је данас за новог предсједника Уније студената Републике Српске, а за потпредсједника Урош Бјелица.

Бојић је истакао да ће у свом раду и активностима заступати интересе студената с циљем унапређења студентског стандарда и побољшања студентских права.

Он је рекао да је новоизабрано руководство Уније на данашњој конститутивној сједници представило план рада у наредном мандатском периоду који ће се заснивати на друштвеним пројектима.

- План нам је да омогућимо студентима на оба јавна универзитета да прођу процес вакцинације који би требало да почне током љета. Наставићемо и снажну борбу против негативних појава у високом образовању - рекао је Бојић новинарима.

Он је министру за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђану Рајчевићи и ресорном министарству захвалио за уложене напоре да буду усвојена два закона која се тичу студената, а то су Закон о студентском стандарду и Закон о студентском организовању.

Бјелица, који је студент политикологије и међународних односа на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да ће уложити све напоре како би био побољшан студентски стандард, како кроз инфраструктурне дијелове, тако и кроз рјешавање проблема са којима се студенти сусрећу.

- Борићемо се за права студената, наш глас ће се увијек чути и трудићемо се да упишемо што више студената на два јавна универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву - навео је Бјелица.

Он је истакао значај инфраструктурних пројеката који су већ покренути, као што је изградња студентског дома у Лукавици, за шта је расписан тендер.

- Завршетком овог пројекта уписна политика у Лукавици, односно Универзитету у Источном Сарајеву, ће се значајно побољшати, а покренули смо и иницијативу за изградњу студентског дома у Бијељини - рекао је Бјелица.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике српске Срђан Рајчевић изразио је задовољство чињеницом да сарадња ресорног министарства и представника студената никада није била боља, истичући да је она резултат заједничких циљева, а то су – боље високо образовање и бољи студентски стандард.

“У претходне двије године смо снажно заједно корачали ка томе циљу, јер нисмо ништа радили а да се претходно нисмо консултовали са студентима. Мислим да је то прави модел вођења политике у области високог образовања”, рекао је Рајчевић.

Он је најавио да ће Министарство и у наредном периоду подржати сваку иницијативу која дође од представника студената.

- Прошла година, коју је обиљежила велика здравствена али и економска криза због пандемије вируса корона, обиљежена је и великим инфраструктурним улагањима у оба јавна универзитета. На томе нећемо стати, него планирамо велике пројекте који се односе на студенте, као што је изградња научно – технолошког парка у Бањалуци - рекао је Рајчевић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин честитао је новоизабраним руководиоцима Уније студената Републике Српске, те изразио наду да ће досадашња одлична сарадња Ректората и Уније бити настављена и у наредном периоду.

- Према плановима новог руководства које су представили, њихове пројектне активности су у реалним оквирима и имаће подршку Универзитета и академске заједнице - рекао је Гајанин.

Коментари 0
Повезане вијести
Погинуо бивши чилеански предсједник Пинера Погинуо бивши чилеански предсједник Пинера
Бајден се опет саплео на степеницама улазећи у авион (ВИДЕО) Бајден се опет саплео на степеницама улазећи у авион (ВИДЕО)
Дражен Суботић нови предсједник Џудо савеза Републике Српске Дражен Суботић нови предсједник Џудо савеза Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 47m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 54m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 36m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 14m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 46m
    0